Share |

Dereck Hard odhalil o víkendu na Náplavce všech šest obézních zvířat ze série we are FAT animals

Koza, tygr, lama, velbloud, kůň a puma. Těchto 6 zvířat pózovalo před objektivem českému fotografovi Derecku Hard. Kdyby se potkala ve volné přírodě, vzájemně by se požrala. Ovšem jen do takové míry, aby se nepřejedla. A přesně tento rozdíl mezi divokou zvěří a lidským druhem chtěl vyjádřit fotosérií „we are FAT animals“ i fotograf Dereck Hard, který všech 6 živočichů přetvořil postprodukcí ve špekaté jedince dvakrát větší váhy. O víkendu jejich snímky odhalil při vernisáži na pražské Náplavce. Výstava bude na místě k vidění do 28. listopadu.
 
Celou sérii najdete od 14. listopadu také na webových stránkách FATANIMALS.cz
 
Fotograf Dereck Hard vytvořil zbrusu novou sérii „we are FAT animals“ ve stylu pop-art photography. Jde o cyklus šesti fotografií, které se snaží nevšední vizuální formou upozornit na obezitu u lidí. V dnešní době jsou obrovským problémem přejídání, konzumace nezdravých potravin, obecně zaběhnutý nezdravý životní styl a další faktory, které vedou k obezitě především mladých lidí. „Říká se, že standard týkající se kritérií krásné postavy určují aktuální trendy a masová média. Přitom příroda nám sama dokazuje, že zvířata ve volné přírodě se nepřežírají a obezita mezi nimi je naprostá anomálie,“ odkrývá podstatu série autor Dereck Hard.
 
Výstavu na Nápavlce uvedl Jiří Rejfíř alias Jay Diesel, který se o zdravý životní styl dlouhodobě zajímá a sport je každodenní součástí jeho života. „Myslím, že je skvělé upozornit lidi na všeobecný problém s obezitou pomocí velkých fotografií tlustých zvířat,“ řekl při zahájení vernisáže. A proč se Dereck Hard rozhodl všech šest velkoformátových fotografií představit zrovna na pražské Náplavce? „Pro umělce je klíčové, aby si práci jen tak netvořil do šuplíku. Na Náplavce se nejen moje práce, ale hlavně celé téma může dostat mezi opravdu velké množství lidí,“ prozradil Dereck, proč nechal své fotky shlédnout každému, kdo půjde okolo. A jejich reakce? Nejčastěji: „Takhle se přece divoký zvíře nemůže nikdy vyžrat!“ Člověk ale bohužel ano.
 
Dereck Hard, we are FAT animals @ Náplavka Rašínovo nábřeží | 14. – 28. listopadu.
/FB/ www.dereckhard.com

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.