Share |

Festival nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov začíná

Topolovy písně zazní v interpretaci většiny vystupujících.
foto: pořadatel akce

Bittová, Plastici, Už jsme doma, Zuby nehty, vydavatelství Polí pět a desítky dalších umělců - Festival nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov začíná již zítra. V průběhu festivalu bude pokřtěno album varhanního koncertu Filipa Topola. Jeho písně zazní v interpretaci většiny vystupujících.
 
Remasterovaný záznam varhanního koncertu Filipa Topola, pořízený v Dietrichsteinské hrobce v Mikulově dne 26. srpna 2007 právě vychází nákladem Knihovny Václava Havla v limitované edice 300 kusů vinylu s CD. Album pokřtí v průběhu festivalu  člen DG 307 Pavel Zajíček. Zakladatel festivalu Romek Hanzlík byl  dlouholetým manažerem Psích vojáků. Psí vojáci v Mikulově  často vystupovali a jejich festivalová vystoupení jsou nezapomenutelná. Ozdobou festivalu byly právě tradiční Topolovo varhanní koncerty.
 
Většina hudebních skupin připravuje i vlastní interpretaci 1 – 2 písní od Psích vojáků, případně od Lou Reeda. Právě Filip Topol je s mikulovským festivalem osobně spjat.  Dočkáme se například písní Psích vojáků „Chce se mi spát“ od Plastiků, „Žiju“ od Už jsme doma, „Černé sedlo“ od Echt!, „Hospoda“ ve společném podání Krch-off a Pavla Zajíčka. Zuby nehty připravily vlastní verzi písně „Marylin Monroe“ pod názvem „Jean-Paul Belmodo“. Uvažuje se i o vydání alba těchto skladeb.
 
„Naše motto je žádná pop-music. Žádný mainstream, žádné kolotoče. Jen hudba, za kterou stojí za to přijet.“ vysvětluje dramaturg Romek Hanzlík.
 
Festival si pochvalují i hudebníci: „Mikulov? Tam je rozkoš hrát“, říká Miroslav Wanek z Už jsme doma: „Festival nepopulární hudby je podle něj příznačný tím, že člověk může jít na cokoli, i když to nezná, a v devětadevadesáti procentech se nezklame. Vždy uvidí a uslyší něco zajímavého.“
 
Dramaturgie festivalu zcela opomíjí střední hudební proud a věnuje se okrajovým žánrům.  Dramaturg festivalu Romek Hanzlík doplňuje: „Existuje spousta vynikající hudby, která se nedostane do rádií a televizí.  Šíří se jen prostřednictvím internetu nebo klubovými koncerty.  My toto hudební podhoubí pečlivě sledujeme a nejvýraznější počiny zveme na festival. Nemusí se jednat jen o zavedená jména, ale i o nové autorské talenty, jejichž čas možná teprve přijde. To je to, co na Eurotrialogu fanouškové nejvíce oceňují. Objevujeme dobrou kvalitní hudbu pro ostatní.  Letos jsme se rozhodli druhou scénu věnovat výhradně umělcům vydavatelství Polí pět, která se mapováním a vydáváním této hudby zabývá.“
 
Eurotrialog Mikulov
Festival nepopulární hudby
22. - 23. 8. 2014
 
Program v amfiteátru:
Festival nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov
Payanoia
Pohlavní nádraží
Krch-off Band
Už jsme doma
Echt!
The Plastic People of the Universe
Longital (SK)
Radost
BBP
Andrej Polanský wtf Emül Langman (CZ/D)
Houpací koně
Iva Bittová, Vladimír Václavek & Čikori
Korben Dallas (SK)
Zuby nehty
Znouzectnost
All Tomorrow Parties (CZ/D)
Zapaska (Ukrajina)
 
Stan Polí pět:
Gregor Samsa
Martin E. Kyšperský & Aleš Pilgr
Richter a syn
Sousedi
Mermomoc
Gregor Samsa
Martin E. Kyšperský & Aleš Pilgr
Richter a syn
Sousedi
Postižená oblast
Jindra Holubec
Asstma
B4
Ruce naší Dory
Skrytý půvab byrokracie
Tomáš Vtípil a Petr Fučík
 
speciality:
výjezdní bar Už jsme doma
mikulovská vinotéka
stanování zdarma i hlídané
úschovna kol a zavazadel
bezbariérový vstup
děti do 15 let v doprovodu rodičů zdarma
 
Vstupné v předprodeji dva dny 430 Kč (na místě 550 Kč), jeden den 340 Kč (na místě 400 Kč) (v předprodeji plus poplatky předprodejních sítí) Ticketstream, Eventim, Ticketportal, Ticketon, SMS vstupenky na www.gig.cz studentské slevy a množstevní slevy (6+1, 10+2).
 
www.eurotrialog.cz
www.facebook.com/eurotrialog
https://www.facebook.com/events/1528451307381327/?fref=ts
http://www.vaclavhavel-library.org/cs/aktivity/shop/47_filip-topol-fantazie-g-moll


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.