Share |

Festival Moonride představuje slovenské interprety

Aches
foto: Jan Durina

Kromě zahraničních umělců, mezi kterými letos bude například islandská skupina Gus Gus a nebo norský experimentátor Biosphere, stejně jako celá plejáda spisovatelů, divadelníků a dalších umělců, dá letošní Moonride festival prostor nové generaci slovenských hudebníků

Sedmý ročník multižánrové akce zahájí Teapot, který produkuje hudbu na pomezí dubstepu, minimal techna a kinematografického IDM. Dalším předslavitelem “mladé krve” je producent a vizuální umělec Aches. Ve svých živých vystoupeních kombinuje atmosférickou elektoniku, vokál s melancholickými kytarovými polohami. Na Moonride bude prezentovat své debutové sólové album Glass Lip, které vyšlo v září na vinylu.

Braňo Findrik se svým projektem Dead Janitor spojí svůj talent s němým argentinským filmem Anténa. Do animovaného sci-fi snímku Estebana Sapira z roku 2007 zahraje naživo. Ve svých temných strukturách nadžánrově kombinuje náladové polohy a hluboké beaty. Juraj Hubinák, vystupující pod přezdívkou Yourai, na Moonride zahrje jeden ze svých raritních koncertů, spojujících elektroniku, beatbox a a-capellu.

Festival Moonride dá priestor aj debutujícím slovenským projektům. For You, Katrina je hudební inciciatíva talentovaného fotografa Jana Duriny, jehož tajemná, mysteriózní estetika sálá i z jeho sonické hudby. Křehké elektronické kompozice jsou doplněné o zasněné vokály a podpořené určitou, až vizuální imaginací. Sestavu slovenských umělců doplní projekt Turbosampler, který se věnuje kombinaci audia a videa.

7. ročník medzinárodného multižánrového festivalu Moonride
15. - 20. októbra 2012
Tabačka Kulturfabrik, Košice

Více info zde:
http://www.facebook.com/events/396861490367855/?ref=ts

www.moonride.sk


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.