Share |

Festival arabské kultury bude v Plzni

Festival arabské kultury je na spadnutí. Letos se v Plzni koná již devátý ročník tohoto multižánrového festivalu, a to v termínu 4. 4. - 8. 4. 2018. Dílčí akce festivalu se konají rovněž v Praze a nově i v Olomouci.
 
Organizátoři říkají: "Festival arabské kultury (Arabfest) si klade za cíl představovat arabskou kulturu jinak, než jak ji můžeme poznávat běžně, například prostřednictvím médií. Snažíme se poukazovat na rozmanitost a pestrost arabské kultury a, kromě přednášek a besed, které mají za úkol vzdělávat, chceme naše návštěvníky i bavit, a to skrze koncerty, divadla a workshopy. Arabfest se řadí mezi již tradiční akce ve městě Plzeň a organizují jej především studenti a absolventi Západočeské univerzity, která taktéž festival podporuje.
 
Festival má každý rok jiné téma, jiný podtitul. Sedmý ročník jsme s podtitulem Spolu poukazovali na důležitost osobního setkávání, společného úsilí a dialogu. Vloni jsme se setkávali Online, program se ale odehrával i „naživo”.
 
Letošní, v pořadí již 9. ročník jsme nazvali Město, a tak i program směřujeme na město jako fenomén současné doby, veřejný prostor, územní plánování a architekturu. Program bude zveřejněn již brzy, my už teď ale můžeme slíbit zajímavé hosty, debaty a Velký sobotní program plný překvapení."
 
Více informací naleznete také na www.arabfest.cz a Facebooku


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.