Share |

Farmářské trhy se vracejí i na Tylák

Přednedávnem jsme reflektovali, že se začínají probouzet farmářské trhy. Právě jsme dostali zprávu o trzích na Tyláku:
-
5. březen nebude jen obyčejné pondělí! Začínají trhy na Tylově náměstí!
 
Jaro už je za dveřmi a jako první navštíví farmářské trhy na Tylově náměstí.
Již v pondělí 5. března začínají trhy svou další sezónu a tentokrát v novém kabátě! Po loňském výběrovém řízení, ze kterého vzešel nový provozovatel, na Vás čeká hned několik skvělých změn. A na co se můžete těšit?
Tou největší změnou bude rozšířená otevírací doba, která bude od pondělí do pátku a každodenně budou prodejci otevírat své stánky o hodinu dříve, nově tedy v 8 hodin.
Z čerstvých a lokálních potravin se tak můžete těšit celý pracovní týden od 8 do18 hodin.
Další vítanou změnou je rozšíření počtu stánků. Oproti původním 14 se trh během jara rozroste až na stánků 20 a Vy se tak můžete připravit na nové tváře a neokoukané farmářské produkty.
Tylovo náměstí bude nově ožívat i v některé soboty, a to díky tématickým streetfood festivalům.
Jako první provoní Tylák festival Bylinkování, který je naplánován na 14.4. a hned o dvě soboty později 28.4. trh svou exotickou chutí daleké Asie promění festival Asia Food.
Streetfood festivaly počastuje svou návštěvou nespočet zahraničních hostů, kteří přinesou tematický a originální sortiment a také spoustu aktivit pro rodiny s dětmi, zbude prostor i pro neziskové organizace.
O dostatek českých produktů ale nemusíte mít strach, protože i nadále se budou trhy na Tyláku řídit Kodexem Farmářských Trhů, který garantuje, že minimálně 90% produktů je výhradně českého původu.
Charakter trhu se podstatně změní. Větším počtem stánků a pestřejší nabídkou by měl působit plnějším a živějším dojmem. Velkými cíli pro tuto sezónu jsou dostat na trh pravidelně živé ryby, vyhradit alespoň jeden stánek pro zajímavé pražské restaurace s obědovou nabídkou, vrátit na trh oblíbené prodejce, kteří dříve odešli a ze sobotních streetfood festivalů udělat novou a originální tradici pro obyvatele Prahy 2.
Pro aktuální informace sledujte web www.farmama.cz, nebo Facebook - Farmářské trhy Tylák a Instagram-#farmarsketrhytylak.
Vaši farmáři se na Vás těší už v pondělí 5. března, tak doražte!

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.