Share |

ELAJEDIOVA uvádí kolekci GHIACCIO (S/S 2014)

foto: Vojtěch Veškrna

ELAJEDIOVA (Eliška Judová) svým citlivým přístupem k řemeslnému zpracování představuje, co přináší hra s materiály a jak cenné je být součástí všech kroků, které vedou k výsledné kolekci. V každém oděvu je zašitý příběh a kouzlo okamžiku. Název GHIACCIO vychází z italského označení pro námrazu/jinovatku. Námraza je symbolem časného rána, čistoty, prchavosti, neuchopitelnosti…
 
...zachytit pocit brzkého rána.
 
Vzduch ostře řeže do tváří a slunce se probouzí na obzoru. Při zemi  mráz olemoval stébla trávy bílou linkou. Hranice tmy a světla, noci a dne, mrazu a hřejivých paprsků. Ve vzduchu chvějivé očekávání jako nad listem bílého papíru, než první tah určí jeho osud. Ostré hrany ledových krystalů námrazy lapají po zbytcích mizející temnoty noci.
 
...je to okamžik, mrknutí oka, jedno nadechnutí.
 
Bělostně zlatavé světlo zalije krajinu a už jen opar nad obzorem připomíná, že tu bylo ledové peří noci. Jarní rána jsou naplněná křehce neuchopitelným počátkem něčeho nového.
 
Kolekce je založena na třech stěžejních bodech:
Prvním z nich je bílá barva - studená, křehká a pomíjivá.
Druhým bodem je motiv, který vychází z inspirace struktury zmrzlé, sublimované vody.
Vzory vycházejí z různých forem ledové námrazy.
Třetí, poslední bod je výšivka aplikovaná na oblečení.
 
“V kolekci jsem použila materiály v bílých odstínech jako jsou přírodní úplety s aplikovanou výšivkou z umělé i přírodní příze různé šířky. Pleteniny a úplety ze směsových materiálů, lehké šifonové a tylové materiály. “ říká Eliška Judová aka ELAJEDIOVA.
 
Video ke kolekci, které natočil Martin Kacvinský, ke zhlédnutí zde.
 
Celá kolekce bude k dostání v brněnském Pokojíku do 16. května, výběr na molo7.cz a Czech Labels & Friends.
 
www.elajediova.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.