Share |

Dyzajn market léto už má pevné obrysy

foto: pořadatel akce / pikle z pytle

Dyzajn market léto se bude konat 27. a 28. května na náměstí Václava Havla a v  přilehlé provozní budově Národního divadla, jejíž prostory budou letos již podruhé patřit Topdyzajnu. Akce je zdarma a je přístupná i zábavná pro všechny věkové kategorie návštěvníků.
 
Děti si mohou tvořit na workshopech, pobavit se pohádkou hranou oba dny v dopoledních hodinách na pódiu, nebo si odnést hračku a kufřík plný tajemství od Pikle z pytle.
 
Ti, co nechodí na Dyzajn market jen za designem a tvorbou, si jistě pochutnají na burgeru od Frank´s nebo koláčích od Upekla u kávy od ILoveEspresso. Mohou se zaposlouchat i do hlasů pěvců nejen těch ptačích, ale především do těch z bohatého doprovodného programu, který se odehrává na pódiu v centru všeho dění takřka po celé oba dny.
Zásadní novinkou letní edice budou módní přehlídky. “V sobotu se můžete těšit na přehlídky 11 návrhářů, kteří na krásných ženách normálních postav představí to nejlepší ze své tvorby. Zákaznice se tak může ztotožnit s nositelkou šatů mnohem více, než na typické módní přehlídce, kde mají modelky sotva reálné ženské tvary,” vysvětluje záměr Mariana Kučerová, koordinátorka módních přehlídek. Přehlídky budou tentokrát i v neděli, kdy se představí projekt ArtBees se svým netradičním konceptem formou taneční performance v choreografii Adély Stodolové. Představeno bude nejen oblečení, ale i design a bytové doplňky.
 
V sekci Topdyzajn (v budově) se můžete těšit na značky, které považujeme za ty nejlepší: Magaela - květinová kouzelnice, která tvoří čelenky i věnce z přírodnin a rostlin všeho druhu. Playbag se svými ikonickými batohy Volta a koženými doplňky. Dále pak značka oblečení youngprimitive, která letos v Praze představí své novinky poprvé. Připraveny pro vás budou i minimalistické originální šperky vznikající v rukách Lubora Bauma kombinací stříbra s atypickými materiály. Těšit se můžete i na barefootové boty od Davida Šušky nebo dřevěné hodinky od Wooden land.
 
Na bývalé Piazzetě si budete moct vyzkoušet přírodní kosmetiku Biorythme, a tak sami zjistit, že opravdu funguje. A také se do syta vybavit na léto sukněmi i šaty Black mountain, které uvidíte i na módní přehlídce. Dále zde najdete barevné ponožky, porcelán, kožené kabely, praktické batohy, sportovní spodní prádlo, bytové doplňky a další neočekávané dyzajnové poklady.
 
I čtyřnozí miláčci jsou vždy spolu s vámi vítáni. Čekat na ně budou dobroty od Sušienkovo anebo charitativní psí motýlky od Funky Dog, jejichž koupí podporujete psí útulky.

Ne vždy musí být autorská tvorba drahá a Dyzajn market je toho důkazem. Na akci jsou vždy zastoupeni tvůrci mnoha kategorií, a to i cenových, aby si svůj originál u nás našel každý. Různé druhy šperků můžete pořídit od 50, ale i třeba za 15 000 korun. Sukně se pohybují od 500 do 4 000 korun. Najíte se u nás do 150 korun a káva s koláčkem vás vyjde na 100 korun. Také proto, že u nás neplatíte vstupné, si vždy můžete dopřát něco navíc,” doplňuje Olga Velíšková, koordinátorka Dyzajn marketu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.