Share |

Dva koncerty v tomto týdnu, o kterých možná moc nevíte, ale neměli byste na nich chybět.

To, že se v jeden den, jeden večer, v Praze přebíjí spousta koncertů a parties, je fakt, za kterej bychom měli bejt spíš rádi. Občas je to boj a často se stává, že nám pod rukama uteče něco, čeho pak litujeme. Buď jsme líný zvednout zadek a jet někam do klubu dál z centra, nebo je toho prostě moc a dělení identity nám zatím hypervědou nebylo naděleno. Nebo jenom prostě nevíme, protože jsou logicky akcentovaný ty větší akce. Tak tuhle stručnou notifikaci berte jako doporučení něčeho, co by vám snadno mohlo proklouznout, ale nemělo by.
 
Oba koncerty, byť jsou si žánrově tak vzdálený, že snad ani víc vzdálenější bejt nemůžou, spojuje klub – strahovská Sedmička (007). Ve čtvrtek 16. října se pokusí na to pidipódium vměstnat početná a notně ujetá parta z Los Angeles Jail Weddings. Osm lidí, osm zvrhlíků. Vtipná anotace jejich brněnskýho koncertu je popisuje jako osmihlavé rockové melodrama připomínající kabaret, ve kterém by mohl lehce vystoupit Elvis Presley, Morrissey, trpasličí muž z Twin Peaks, Diana Ross i Mata Hari, což vcelku sedí. Těžko říct, co přesně čekat, nicméně faktem zůstává, že prestižní LA Weekly Jail Weddings nominoval jako nejlepší kapelu v článku nazvaném The Best L.A. Musicians 2014, což není uplně k zahození. A jejich druhá deska Meltdown: A Declaration Of Unpopular Emotion sklízí dost nadšený komentáře.
Je-li váš vkus poněkud nekonvenční a vyhovuje vám podobně švihlá estetika, noir pop, trochu Balkánu, Berlínskej model i duchaření Caveovejch Bad Seeds blahý paměti, tak na Sedmičku šup! Zajímavostí je, že členem Jail Weedings je i Dave Clifford, bubenická postavička to známá z Angel Hair, The VSS, Slaves, Pleasure Forever, nebo Red Sparowes, a na basu hrající Morgan Hart Delaney z kapely Starvations. Pokud vám tyhle jména něco říkaj, tak hurá, jestli ne, nevadí. I tak si ve čtvrtek výlet na kopec můžete udělat a myslím, že neprohloupíte.
 
 
V sobotu 18. října bude v klubu 007 na Strahově asi horko, ale dozajista blaze. Off! je all star kapela bez hvězdnejch manýr. Esenciální punk rock od těch nejpovolanějších. Zpěvák Keith Morris, byť vzrůstem skřítek, je obrovskou ikonou nejenom punkový scény, protože spoluzakládal kultovní Circle Jerks i Black Flag a v obou kapelách podstatnou část jejich kariéry zpíval. Bubeník Mario Rubalcaba byl můj hrdina už v Clikatat Ikatowi, který zná dneska asi jen málokdo, pak samozřejmě v Rocket from the Crypt, skvělejch Hot Snakes, nebo drone-noiseovejch Earthless. Do čtyřky doplněno Dimitri Coatsem z podle mě nedoceněnejch Burning Brides a basákem Stevenem Shane McDonaldem z Red Kross. Pseudoortodoxní punkáče, který jsou tak v polovině Morrisova věku a nárokujou si výhradní právo na posouvání punkovejch ideologií, možná ten hype kolem Off! trochu sere, stejně jako i fakt, že je vzali na turné Pearl Jam a Anthony Kiedis měl truckerku s Off! logem na koncertě k Super Bowlu. Jenže tohle je LA, bejby. Morris je s Kiedisem dlouholetej kámoš, A Keith sám dělal dlouhý roky talent scouta pro majors a tam v Cali patří prostě všem. Nicméně tady u nás patří asi tenhle koncert na Sedmičku, i když kapacitně to bude spíš takovej tetris, kdo, kam a jestli vůbec se vejde, vidět bude jako klasicky kulový a hodně lidí bude zpruzelejch. Jenže když se mrknete na nějakej YouTube shot z jejich koncertu, pochopíte, že tak to prostě musí bejt, aby ta energie neulítla komínem. A tak to i bude. Sekundovat jim budou pro mě o nic mín magnetický Cerebral Ballzy, který sleduju od prvního singlu Insufficient Fare a jejich letošní deska Jaded & Faded patří mezi top mejch deseti desek za letošní rok. Desky jsou desky a koncerty jsou koncerty. Cerebral Ballzy naživo nemůže Sedmička neslušet.
Tak co, ještě váháte v jednom, či druhém případě? Tak neváhejte a jděte!
FB event: https://www.facebook.com/events/1398975940378710/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.