Share |

Duo VR/ Nobody vydávají nové album Proud

foto: vrnobody.com

VR/Nobody je dvojice Jakub ‘NobodyListen’ Strach a Václav Rouček, která nepřestává lovit nové trendy a na české hudební scéně udělala slušný rozruch už svým debutem Yet. v roce 2015. I přesto, že první jmenovaný platí mezi mileniány za velkou a žádánou DJskou hvězdu, podařilo se mu společně se zpěvákem Václavem Roučkem infikovat svým městským R&B českou alternativní scénu. Debutové album provázelo několik vizuálně nadstandardních klipů i nominace na žánrovou cenu Anděl v kategorii elektronika.
 
Po dvou letech VR/Nobody atakují znovu. Druhé album přináší několik zásadních změn. Tou největší a pravděpodobně i nejkontroverznější je sbohem a šáteček angličtině.
 
Sedmnáct skladeb Václav Rouček otextoval v rodném jazyce a kompletně tak obnažil svojí poetiku a vnímání okolního světa. Sám k tomu říká: „Snažil jsem se, aby ze mě věci samovolně plynuly. Do téma jsem se ponořil tak hluboko, že jsem pravděpodobně na chvíli i ztratil svou identitu. Je to pro mě sonda do světa okolo a do nás samotných. V některých momentech to může být pro někoho až nepříjemné, ale chtěl jsem věci bez obalu říct, jak jsem je cítil.”
 
Zhruba rok vznikající album díky tomu nezastřeně reflektuje všechno, co běžně obklopuje dnešní ‘youngsters‘. Noc, kluby, láska, vztahy, bolest, hořkost, prázdnota. To všechno zavěšené v pavučině nokturnální elektroniky, která nekompromisně odkrývá producentský rukopis Jakuba Stracha.
 
Pro mě osobně je to nejlepší hudba, kterou jsem doposud udělal. I když to není pro každého, i když to není podle klasických rovnic moderní "pop music,” u některých tracků budete hledat refrén marně a délka taky není úplně radio friendly), je to moje srdcovka!”, dodává k novému albu Proud mladý producent NobodyListen.
 
Jakkoliv možná někomu změna jazyka nebude zpočátku příjemná, nedá se ignorovat fakt, že direktivně promlouvá ke všem, kteří doteď vnímali angličtinu jenom jako nutný balast a moc si nelámali hlavu s textovým obsahem. Z původně plánovaného EP tak v jejich domácím studiu vznikla sedmnácti skladbová paleta všech odstínů sametově černé. Na albu se objevují i hosté jako je Never Sol, Pil C nebo Calin.
 
Mix a mastering měl na starosti Tomáš Sochůrek ve studiu Jižák, se kterým VR/Nobody spolupracují už několik let. První klip ke skladbě ‘Má‘ režíroval FlashFaker, v dokončovací fázi je video k tracku ‘Výsluní‘ v produkci Cinq Visuals a VR/Nobody k nové desce chystají i další klipy s čerstvými jmény video branže.
 
Křest alba Proud proběhne 30. 9. v Divadle Ponec a slibuje speciální audio-vizuální show i zajímavý line-up. Následovat bude menší turné po Čechách i pár koncertů na Slovensku.
 
Tracklist:
Medium
Nespavost
S-ní-m

Vzpominam (feat. Pil C)
Nech se vést
Měsíc
Kazdodenní (feat. Never Sol)
Tempo
Co ti můžu dát (feat. Calin)
Výsluní
Sám
Minulou noc
Někdy dřív
Groove
Národní
Proud
 
/WEB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.