Share |

Circus Praha se vrací na scénu

foto: Jiří Janda

Komu se stýská po české klubové muzice 90. let, neměl by si v pátek nechat ujít koncert v Malostranské besedě. Na jediný večer zde zažije resuscitaci Circus Praha.
 
Kdo v devadesátkách strávil nejednu zábavnou noc v pražských klubech, nemohl na něj nenatrefit. Kapela s americkým frontmanem Bradleym Strattonem a českými muzikanty za sebou nechala dvě desky a vzpomínky na stovky koncertů, mimo jiné taky předskakování tehdy obzvlášť hvězdným Red Hot Chili Peppers při jejich prvním pražském vystoupení.
 
Příběh ale skončil ještě před začátkem nového tisíciletí, když se Bradley vrátil za oceán. Od té doby sem sice poměrně často jezdí a pánové sice spolu párkrát párkrát vystoupili, na regulérním koncertě se však po řadě roků sejdou až nyní. "S Cirkusem jsme nehráli sedm let, jak jsme teď s hrůzou zjistili. Vždycky je to dvakrát delší dobu, než si člověk myslí," řekl kytarista Honza Ponocný.
 
Pánové od začátku týdne pilně cvičí, aby zahráli i písničky, které nikdo naživo neslyšel od té doby, co se před lety rozprchli po světě. Potom se sešli jen k několika vystoupením – buď na festivalech nebo napůl s jinou kapelou. "Teď budeme mít pro sebe celý koncert a budeme hrát i písničky, které jsme nehráli posledních 15 let," slíbil Honza.
 
Základní sestavu kapely doplní jako host Kryštof Mašek, syn původního baskytaristy Petra Maška, který už s ní naplno hrát nemůže, protože utrpěl mozkovou příhodu. "Byli bychom ale strašně rádi, kdyby si s námi zahrál aspoň jednu písničku. Byl na zkoušce, takže to snad klapne," těší se Honza. "Kryštof je ale taky výbornej. Těšíme se, že si uděláme radost, a snad i lidem," říká.
 
Pokud všechno dobře dopadne, možná na příští koncert nebudeme muset čekat tak příšerně dlouho, jako dosud. "Už se ozval Petr Fořt a chtěl by nás za rok na Rock for People. Teď to chceme dávat v intervalech jeden koncert za rok. Už to začínáme zahušťovat," dodal Honza.

/Rozhovor s Bradley Strattonem/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.