Share |

Doprovodný program Signal Festivalu je zdarma

Doprovodný program / Off program:
 
I. Erik Sikora: Postinternetový sprej
12 - 15. 10
od 19:00
Strossmayerovo náměstí
Vstup zdarma
 
Snem Erika Sikory jakožto Džumělce je vyvinout nový formát papřednášky, ideálně tak trochu papechakuchovský a patedXovský. Papřednášky se týkají obhajoby vlastního života. Obsahově jde o skloubení učitelských sklonů se sklony k zachraňování světa, případně se sklony k uvažování nad zbohatnutím během zachraňování světa. V případě nezbohatnutí z vlastních nápadů Džumělec tyto nápady upcykluje do písniček, kterými vyplňuje trapné přestávky. Tajným důvodem této papřednášky ve veřejném prostoru je snaha o získání většího množství lajků jako v sociální bublině. Jednou z tematických vychytávek je prezentace postinternetového spreje, který skutečně existuje a souvisí se světlem. S tématikou festivalu světla souvisí i leitmotiv přednášky - samotné vysvětlování.
 
II. Samsung Story Cube
12. – 15. 10.
19:00 – 24:00
náměstí Republiky
Vstup zdarma
 
Jsou příběhy, které Vás vtáhnou do děje. Jsou lidé, kteří Vám otevřou oči. A jsou místa, kde se Vaše sny změní ve skutečnost. 3 příběhy, 3 sny. Přijďte vytvořit ten Váš! Sněte, prožívejte, tvořte velké věci – Samsung Story Cube.

 
III. Canon Foto Hub
12. – 15. 10.
Staroměstské náměstí
Vstup zdarma
 
Součástí letošního SIGNAL festivalu je i interaktivní stánek Canon Foto Hub. Navštívit ho můžete každý festivalový večer. Vyzkoušejte si nejnovější Canon produkty, které dovedou vytěžit maximum z low light fotografování a vytiskněte si pořízené fotografie na domácích Canon tiskárnách. Přesvědčíte se tak nejen o jejich kvalitě, ale i o jednoduchosti ovládání Canon systému SHOOT REMEMBER SHARE. Vytištěnou fotografii na památku si můžete odnést i z připraveného fotokoutku. Nezapomeňte si zkusit i malování světlem. V sobotu 14. 10. od 20:00 si pak nenechte ujít Canon instameet s tématem low light pod vedením Canon fotografa Tomáše Třeštíka. Součástí instameetu je i odborná přednáška a prohlídka města plného světelných instalací SIGNAL festivalu pod jeho vedením.
 
Kromě zmíněných aktivit probíhá na Instagramu i low light fotosoutěž SIGNAL FESTIVAL, Autoři tří nejlepších low light snímků ze SIGNAL festivalu, které budou publikovány na Instagramu pod #CanonSignalFestival a @canonczsk, získají hodnotné fotografické low light balíčky.
 
IV. Optický telegraf / Optical Telegraph, 2017, studenti Střední průmyslové školy grafické v Praze, studenti katedry fotografie, FAMU, Hynek Alt
12. 10., 20:00
údolí Botiče
Vstup zdarma
 
Procesuální performance Optický telegraf navazuje na historický vývoj telegrafu, konkrétně na období svázané s takzvaným semaforovým nebo optickým telegrafem, který předcházel později hojně využívanému vynálezu elektrického telegrafu a morseovy abecedy. Skládal se ze série věží, z nichž každá byla opatřena systémem signalizací a operátorem, který měl předchozí a následující věž na dohled.
Právě na tento komunikační mechanismus navazuje performance Optický telegraf, odehrávající se v prostředí potoku Botiče v pražských Nuslích. Studenti Hynka Alta vytváří živý řetěz, který odkazuje právě k dříve používané řadě věží. Tímto způsobem si za pomocí elektrických loučí a semaforové abecedy studenti posílají vzkaz, nejdříve z jedné strany na druhou, vzápětí opačně.
 
V. Kafka 4ever
13. 10., 18:00 – 22:00
Spálená
Vstup zdarma
 
Site specifik pásmo kolem pomníku Franze Kafky, které se nutně nenese v úplně vážném tónu. Socha Jaroslava Róny ožije videomappingem, který pracuje s prvky Kafkovy tvorby. Jeho rukopisem, motivy, čtenými citáty a úryvky Kafkových textů (herec Jan Slovák). Socha se rozpohybuje, mění plᚡ, Kafka komunikuje s diváky, klade jim otázky, hledá své přátele.
Večer u pomníku doprovodí živá hudba jidiš kapely, fotopoint „Vyfoť se jako Kafka“ a procházka po Kafkových stopách.
 
VI. BYOB
13.10 - 20:00 – 4:00
Chemistry Gallery
Vstup zdarma
 
Bring Your Own Beamer je jednonoční výstava, večírek a místo pro setkání lidí se zájmem o vizuální produkci, sdílení nápadů a kontaktů. VJský kolektiv KinocirKus proto již popáté pořádá Bring Your Own Beamer pro pražské publikum. Z celého světa přijíždí přes 30 VJů a vizuálních artistů se svými instalacemi, které budou rozmístěny po celé rozloze prostoru. Na hlavním podiu vás budou čekat audiovizuální představení od renomovaných Vjs.
 
VII. Transmit festival
13. – 14. 10.
CAMP
Vstup zdarma
 
Transmit je platforma pro digitální kulturu, audiovizuální umění, vzdělávání a technologie. Jeho celoroční aktivita vrcholí 13. a 14. října, kdy se koná Transmit Festival. Program festivalu se skládá z přednášek, audiovizuálních performancí, výstav, projekce a hudebních vystoupení.
 
raster showcase:
 
Byetone
14. 10.
22:00 - 23:00
CAMP
Vstup zdarma
 
Limitovaná speciální AV live performance s využitím 8k projekce v prostoru CAMP (IPR PRAHA).
 
Grischa Lichtenberger (live), Kyoka (live), Baby-Vulture (DJ set)
14. 10. – 15. 10.
23:00 – 8:00
Ankali
Vstupné: 350 Kč (při zakoupení vstupenky na showcase Raster Noton získáte pásku do galerijní zóny SIGNAL festivalu zdarma)
 
Hudebním vyvrcholením letošního ročníku projektu Transmit je hudební showcase německého record labelu raster-media. Ten zároveň pod svým původním jménem raster-noton prezentuje na SIGNALu svoji instalaci White Circle, která vznikla k dvacetiletému výročí působení labelu na poli audiovizuálního umění. Vstupenky jsou k zakoupení v předprodeji na GoOut.cz nebo v místě konání akce před jejím začátkem.
 
VIII. Tichotání, Tichý svět
15. 10., 19:00 – 23:00
Cihelná
Vstup zdarma
 
Minikurz znakového jazyka trochu jinak. Přijďte si vyzkoušet světelné znakování a seznamte se s Tichým světem.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.