Share |

Dominantu pražských Modřan, budovu Microna, rozzáří výtvory mladých umělců

foto: pořadatel akce

Dominantu pražských Modřan, budovu Microna, v pátek 13.9. rozzáří výtvory mladých umělců. Společnost Art Salon S ve spolupráci s Pražskou správou nemovitostí otevře pro veřejnost na ploše neuvěřitelných 1200 m2 výstavu „Heaven&Hell“. Expozice bude přístupná veřejnosti každý den od 14 do 20 hodin.

Výstava „Heaven&Hell“ nese podtitul “Cesta do pekla je dlážděná dobrými úmysly” a představí se umělci z mnoha různých směrů. Nebudou zde chybět výtvory mladých malířů, sochařů, fotografů či díla ze skla nebo moderní videa art projekty. Mezi mladými umělci budou například Tomáš Němec, Monika Žáková, Kateřina Smolíková, Matouš Tichý, Jan Grombiřík či Martina Salajka.
 
O Microně
Přestože se budova znovuotevřela nedávno, přitahuje kromě umělců i další zajímavé nájemce. Celé patro si zde pronajala například společnost, která šije kostýmy pro
seriál Borgia. Budova má celkem 11 podlaží a k dispozici jsou prostory pro ateliery a kanceláře od 16m2 do 7000 m2 a skladové prostory od 16 m2 do 900 m2. "Vzhledem k aktuálnímu velkému zájmu o tyto prostory věříme, že bude budova do roka kompletně pronajata “ říká František Jiránek, ředitel komerčních projektů PSN.
 
Historie budovy
Původním vlastníkem objektu byl národní podnik a posléze koncernový podnik Mikrotechna Modřany. Historie sahá až do r. 1925, kdy byl založen za účelem výroby a vývoje leteckých přístrojů a letecké techniky. Společnost se pak průběžně rozvíjela a rozšiřovala i svůj výrobní program. Po znárodnění pak byla pro československý letecký průmysl z oblasti přístrojové techniky monopolním dodavatelem. Pro vysokou technologickou náročnost a její další rozvoj v původních prostorách závodu již tyto podmínky přestaly vyhovovat, a proto bylo na začátku 80. let rozhodnuto o rozsáhlé investiční výstavbě na přilehlých sousedních pozemcích. Na jaře r. 1994 byl koncernový podnik rozčleněn a následně privatizován. Areál s etážovou budovou Microna a příslušenstvím pak v r. 1995 Fond národního majetku ČR ve výběrovém řízení prodal skupině Properties Modřany, s.r.o. V roce 1998 proběhla přestavba a jediným nájemcem se stala společnost Telecom, která zde sídlila až do roku 2004. Pražská správa nemovitostí se snaží podporovat především mladé umělce a právě Microna je jedním z prvních projektů, kde budou mít tito umělci možnost tvořit, vzájemně spolupracovat a inspirovat se v rámci jednoho unikátního prostoru.
 
 
 
O Pražské správě nemovitostí
Pražská správa nemovitostí, spol. s r.o. působí na realitním trhu již od roku 1991. Společnost nabízí svým klientům velkou škálu nemovitostí zastoupenou novými byty, byty v činžovních domech a vilách, nebytovými prostory a kancelářemi. Do portfolia společnosti patří i činžovní domy, činžovní vily, hotely a administrativní a výrobní objekty určené pro bezpečnou investici. K prodeji nabízí přes 100 bytových jednotek a přes 70 již pronajatých bytů určených k investici s velice zajímavým výnosem. V rámci pronájmu pak disponuje 200 000 m2 nebytových prostor. Pražská správa nemovitostí má všechny nemovitosti ve svém přímém vlastnictví a je tak schopna poskytnout klientům veškeré informace vztahující se k nabízené nemovitosti. To společnost velice významně odlišuje od realitních kanceláří a dalších realitních zprostředkovatelů. Pražská správa nemovitostí nabízí svým klientům také kompletní servis - od zajištění úvěru, přes rekonstrukci bytu, až po správu nemovitosti. Rozsáhlé spektrum nemovitostí a služeb umožňuje společnosti najít pro klienta tu správnou nemovitost, v lukrativní lokalitě a za těch nejlepších podmínek.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.