Share |

Do českých kin jde film David Bowie je...

Nepromeškejte ho.
foto pořadatel akce

V pondělí 2. ledna byl v Kině Dlabačov v předpremiéře uveden okouzlující film David Bowie je...
 
Jedná se o dokument natočený v roce 2013 na výstavě stejného jména, která putuje po světě (o tom, že by se ukázala v Praze, žádné signály nejsou, ale byla by to jistě nádhera).
Film spočívá jednak v tom, že nám dvojice kurátorů představuje jednotlivé exponáty o oděvů přes zápisky, fotky a filmy, jednak v poznámkách návštěvníků výstavy. Těmi jsou jak běžní fanoušci, tak celebrity pozvané přímo na natáčecí den. Módní návrhář Kansai Yamamoto a zpěvák Jarvis Cocker jsou přitom neméně dojemně okouzlení jako normální lidé.
Divák si tak ze všech těch milých momentů skládá mozaiku aspektů života téhle zcela jedinečné osobnosti, která se nedá stručně popsat ani zachytit. Výstava nabízí nové myšlenky, kontexty i jakýsi otevřený konec a celý film je ohromně inspirativní. Máte pocit, že až přijdete domů, musíte (psát, šít, kreslit, cokoli). Bowie je přes svou mimozemskost představen jako velmi lidský a vřelý člověk a ukazuje nejen svým bývalým spolužákům, že je správné a krásné dělat něco kreativního. 
 
Film David Bowie je... bude v kinech od tohoto čtvrtka.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.