Share |

Dnešní Departure s Milanem Caisem a Longital bude plné specialit

Milan Cais / foto pořadatel akce

DEPARTURE w/ Milan Cais & Longital & VJ Clad
=
Jedinečný koncert plný specialit
 
Třetí díl koncertního projektu DEPARTURE, v jehož rámci renomované kapely a muzikanti představují své méně známé, ale za to pořádně talentované kolegy, proběhne v ROXY dnes 28. března a všichni, kdo dorazí, se mohou těšit na hodně zajímavé hudební spojení. Společně totiž vystoupí Milan Cais (Tata Bojs) a slovenští Longital, přičemž atmosféru celého koncertu bude svými vizualizacemi dotvářet Caisův dlouholetý spolupracovník VJ Clad!
 
Celý koncert bude jedna velká specialita! Už roky nehrajeme s bubeníkem a na tomto koncertě si zahrajeme společně s jedním z nejoriginálnějších muzikantů v Čechách. Připravujeme speciální set sestavený z našich písniček a z hudby Tata Bojs. Předělali jsme aranže a krom bicích přibudou také Milanovi vokály. Je to šaman!", netají své nadšení slovenské duo, které započalo svou kariéru v roce 2001 pod názvem Dlhé diely.
 
Už tehdy bylo jasné, že se na "československé" scéně rodí kapela, která svou hudbou dalece přesahuje hranice bývalé federace. Pro tvorbu Daniela Salontaye (zpěv, kytara, smyčec) a Shiny (zpěv, basová kytara) je typická určitá zasněnost a velká atmosféričnost, jíž podtrhují netypické aranže i využití neobvyklých zvuků a samplů stejně jako Danielova virtuózní hra smyčcem na kytaru. Ostatně fakt, že se pro Longital vžilo označení "Sigur Rós střední a východní Evropy", vypovídá mnohé. 
 
Jejich písničkářství pro 21. století, v němž můžeme slyšet vlivy alternativní elektroniky ale i jazzu či folku, už okouzlilo posluchače nejen v řadě evropských zemí ale i v USA a Kanadě, kde Longital v uplynulých týdnech absolvovali turné. Koncert v ROXY tak bude vůbec prvním po jejich návratu z cest a jak sami Longital podotýkají, bude to také první koncert od roku 2003 s živým bubeníkem. 
 
"Je to úplně jiný pocit a energie. Rozhodli jsme se, že v části koncertu, kdy s námi bude hrát Milan, nepoužijeme elektroniku, takže to bude doslova a do písmene živé a místy také živelné power trio! Společné zkoušky, během nichž nám písničky přímo rostou pod rukama, napovídají, že je na co se těšit!"
 
Kapela, která vydává na vlastním labelu Slnko Records, má dosud na svém kontě tři řadová alba Teraz (2010), Gloria (2008) a Výprava - Voyage (2006), živák Long Live! (2010) a album remixů Revoyaged (2009). Českým posluchačům se Longital představili už několikrát, naposledy v rámci několika koncertů loňského turné Tata Bojs k albu Ležatá osmička, kde byli jedněmi z hostů. Vidět jsme je mohli také v ROXY, kde před několika lety hráli s projektem Frogski Pop.
 
"Bylo to super a tak se do ROXY velmi těšíme i nyní. Obzvlášť nás v případě koncertu v rámci DEPARTURE potěšilo, že si zahrajeme společně s Milanem a nebudeme jen hosty na dvojkoncertě. DEPARTURE tak vnímáme jako skvělou příležitost jak se navzájem lépe poznat a to nejen pro publikum ale i pro muzikanty samotné," netají své nadšení Dano a Shina. 
 
Jak z výše zmíněného vyplývá, ve středu 28. března se tedy v ROXY můžete těšit na opravdu výjimečný koncert, který se jen tak nebude opakovat! Klub bude otevřen od 20:00. Vstupenky jsou v prodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 160 czk + poplatky, na místě budou stát 230 czk.
 
Další díly DEPARTURE proběhnou 11. 4. s WWW, Ink Midget & Pjoni (SK), 25. 4. s Priessnitz "potichu" & ILLE a 9. 5. s DeFuckTo, Maměn & DJ Row


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.