Share |

Dnes večer v Roxy: Dan Bárta na Departure

foto Roxy

MyšlenkouDeparture  je představit veřejnosti mladé a talentované kapely či jiné umělce, které vybírají známí muzikanti a další osobnosti českého showbizu.

Jako první se této role zhostí 18. ledna Dan Bárta & Illustratosphere, kteří si do ROXY pozvali pop-jazzovou partu Lanugo a člena kontroverzní umělecké skupiny Ztohoven VJe Romana Týce.

Nadějná šestičlenná formace Lanugo má na svém kontě už dvě alba a mezi jejími členy najdeme samé zkušené muzikanty, kteří hrají nebo hráli např. s Toxique, Lenkou Dusilovou či Davidem Dorůžkou. V jejich mnohavrstevnaté hudbě je slyšet pop, rock, electro a samozřejmě jazz.

V kombinaci s příjemnou barvou hlasu zpěvačky, skladatelky a textařky Markéty Foukalové a špičkovými instrumentálními schopnostmi jejích spoluhráčů pak hudba Lanugo skýtá strhující a posluchačsky atraktivní zážitek. Ten se ještě násobí při živém provedení skladeb, které v ROXY navíc obohatí pro tuto příležitost speciálně pozvané vokálně-perkusivní trio složené z muzikantů té nejmladší jazzové generace.

"Vnímám je jako spřátelence, kteří se - stejně jako my - snaží z rozličných důvodů obohatit mainstream něčím o trochu sofistikovanějším," vysvětluje výběr Lanugo jeden z nejrespektovanějších zpěváků polistopadové éry Dan Bárta.

Několika Anděly oceněný Bárta navíc využil také možnost pozvat si do Roxy umělce i z jiné sféry, než je ta hudební. Jeho volba padla na člena umělecké skupiny Ztohoven Romana Týce, který společně s ním a kapelou Illustratosphere na sklonku loňského roku vystoupil na Nové scéně Národního divadla s hudebně-obrazovou kompozicí Malý Richard.

"Tenhle chlapík proslul svými angažovanými projekty, myslím však, že je vhodné naznačit, že není jen provokatérem. A navíc je to náš kámoš," říká Dan.

"Tím, že Departure není pojat jako konfrontace, jeví se mi jako smysluplný projekt. Sám jsem podobný výtah zažil kdysi dávno, když si nás ještě s Alicí vzala sebou na šňůru skupina Lucie a svůj smysl to mělo. Jeden koncert sice není šňůra, ale my se polepšíme. Možná…," uzavírá s úsměvem Dan Bárta.

Jak Dan Bárta & Illustratosphere, tak Lanugo zatím nechtějí prozradit, zdali 18. ledna v Roxy dojde třeba i na nějakou společnou skladbu nebo improvizaci. Ať už to dopadne jakkoliv, je jasné, že první novoroční vystoupení Dana Bárty & Illustratosphere, stejně jako koncert Lanugo a VJing Roman Týce slibují zajímavý zážitek, který by si příznivci sofistikovaných kulturních radovánek rozhodně neměli nechat ujít!

Klub bude otevřen od 19ti hodin. Vstupenky jsou k dispozici v předprodeji sítí Ticketpro, Ticketportal a Tickestream za 270 czk + poplatky, na místě pak budou k mání za 350 czk.
 
http://www.lanugo.cz
 
http://www.danbarta.cz
 
http://roxy.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.