Share |

Departure: Dostanou se české kapely do světa?

Roxy

Pražský klub ROXY vstupuje do svého dvacetiletého výročí s novým multižánrovým koncertním projektem DEPARTURE. Stěžejní myšlenkou projektu je představit veřejnosti mladé a talentované kapely či jiné umělce, které pomohou vybrat známí muzikanti a další osobnosti českého showbusinessu. V prvním čtvrtletí roku 2012 se projektu zúčastní Dan Bárta & Illustratosphere, Fast Food Orchestra a Milan Cais (Tata Bojs).

Návštěvníci klubu mohou během těchto večerů očekávat zajímavou dramaturgii, jejíž nedílnou součástí bude představení vybrané kapely včetně okolností, které vedly k jejímu výběru a důvodů, proč si zaslouží hrát v ROXY.

Zda bude koncert probíhat podle klasického mustru, kdy jako první zahraje méně známé jméno a po něm jméno „hvězdnější“, záleží už pak jen a jen na samotných umělcích. Celkové pojetí večera se tedy bude lišit případ od případu. Krom klasického koncertování tak může dojít například na společné jamy, improvizace či akustické provedení vybraných písní.

Ač je projekt DEPARTURE zaměřen primárně na hudbu, ROXY hodlá v jeho rámci poskytnout prostor i dalším talentovaným umělcům především z řad studentů vysokých uměleckých škol. Jeho další součástí tak budou například VJing, promítání videoklipů, foto projekce, taneční vystoupení, výstavy, exhibice či módní přehlídky. Jinými slovy - naším úmyslem je etablovat DEPARTURE jako zajímavou a netradiční klubovou noc, která zviditelní méně známé talentované umělce a nabídne návštěvníkům ROXY nový pohled na domácí kulturní scénu.

První díl DEPARTURE se v ROXY uskuteční 18. ledna a těšit se můžete na pražskou pop-jazzovou formaci Lanugo a VJe Romana Týce, které „uvedou“ Dan Bárta & Illustratosphere. V dalších měsících se pak v ROXY představí Dub Artillery společně s Fast Food Orchestra (29. 2.) a slovenští Longital s Milanem Caisem (Tata Bojs) (28. 3.).

Lístky na první díl projektu DEPARTURE, které mohou posloužit i jako ideální vánoční dárek, koupíte v předprodeji sítí Ticketpro, Ticketportal a Tickestream nebo přímo v ROXY za 270,- czk + poplatky, na místě budou vstupneky stát 350,- czk.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.