Share |

Divadlo Tantehorse se podívá na lásku

foto pořadatel akce

Surreálný a dekadentní pohled na lásku vášnivou, hříšnou, ďábelskou, s prvky fyzického divadla a moderního tance.
  
Projekt, který soubor Tantehorse pojede reprezentovat v březnu 2012 do Syntic Theatre v amerického Washingtonu. 
Light in the darkness vychází z původního konceptu Dark Trilogy, avšak kloubí dvě performance On the Dark Road : Smrt Markýze de Sade a Dante : light in a darkness v jeden harmonický celek spojující disciplíny fyzického divadla, nového mimu a moderního tance. 

První část On the Dark Road, je vystavěna ze snů a z imaginací, jež byly rozpracovávány ve volných improvizacích. Divák je uveden do jakési fiktivní obrazárny hříchů, v níž se objevují a zase ztrácejí jednotlivé obrazy smrti. Imaginace ukončuje a rozvíjí další imaginaci a příběh existuje pouze v samotném procesu rozvíjení. Jedním z nejdůležitějších divadelních prostředků je nabízená nedořečenost, která si vyžaduje divákovu individuální představivost a zkušenost. 
  
Druhá část Dante v sobě kombinuje surreálnou a dekadentní poetiku s prvky fyzického divadla a moderního tance. Kdo alespoň na chvíli nezažil peklo, těžko může nahlédnout za bránu ráje. Na druhou stranu, kdo neprožil ráj, těžko může pochopit peklo. Peklo nejsou druzí, peklo existuje v nás. Stejně jako v sobě udržujeme naději ráje. 
Ačkoliv jednotlivé části projektu Dark Trilogy byly již uvedeny, mohou díky novému pojetí, novému světelnému designu a konceptu určenému nejen pro amerického diváka. 
Tantehorse: Light in the Darkness 11.12.2011 od 20:00 
 
Hrají: Miřenka Čechová a Radim Vizváry
Režijní spolupráce: Petr Boháč
Hudba: Matouš Hekela, J. S. Bach
Light design: Martin Špetlík
Scéna a kostýmy: Petra Vlachynská, Lucia Škandíková
Produkce: David Prokopič

Více na http://nod.roxy.cz/program?id=237 nebo facebook http://www.facebook.com/events/322821637744629/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.