Share |

Chytrý relax v divadle: Rocker a dvě staré dámy

foto pořadatel akce

Rocker a dvě staré dámy je nová divadelní hra, uvedená poprvé letos v červnu.

Autorka Jana Pacnerová ji napsala na míru konkrétním herečkám a jednomu herci (Blanka Zdichyncová, Marcela Nohýnková, Kateřina Seidlová,  Michal Hruška). Je velmi současná a odráží tak třeba střet (ale častěji  spíš smírné setkávání) generací nad laptopem, na kterém běží online hry.
Nejedná se o žádnou obří produkci, hra nemá ani vlastní web, cudně o ní mlčí dokonce i stránka notně obskurního, avšak útulného malostranského divadla Inspirace (zde), kde ji hrají.
Což považuju po shlédnutí hry za drobet mrzuté, protože se to celé povedlo a Rockera by mělo vidět víc lidí.
V luxusním domově důchodců stárnou svě dámy a do jejich hašteření vpadne mladý zhulenec, který jim má za úkol především šúrovat podlahy, ale později se pouto mezi postavami zesílí a ukáže se, že i když tetky ne zcela sdílejí hochův hudební vkus a slovo "roštěnka" užívají výhradně v souvislosti s pokrmem, můžou je spojit jiné věci.
Hře dominuje slovní humor, drobná nedorozumění generací používajícími jíné výrazy, hašteření dvou penzistek a narážky na současný showbyznys.
V první části hry se více klábosí, druhá ovšem skýtá dramatické momenty plné napětí. Prozrazovat nic nebudu, jen se pěkně koukněte sami. Je to příjemné divadlo a pokud si chcete odpočinout při něčem zábavném, je Rocker stokrát lepší volba než takzvaně oddychové přiblblé béčkové filmy. Lze též vřele doporučit pro společnou návštěvu ve složení dítě+rodič(e) nebo prarodič(e).

Další představení je 15.12. od 19 hodin.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.