Share |

Divadlo na Colours of Ostrava: Hrzánová, Polívková, SKUTR, VOSTO5 a další

foto: pořadatel

Na festivalu Colours of Ostrava (12. - 15. července) v novém areálu v Dolní oblasti Vítkovic vystoupí nejen mnoho zahraničních a domácích kapel, ale proběhne jako tradičně i bohatý nehudební program – divadelní představení, workshopy, projekce filmů či diskuse. „Na rozdíl od loňského roku, kdy jsme pro řadu z těchto aktivit museli využít i místa mimo festivalový areál v centru Ostravy, letos se vše díky mnoha zajímavým a unikátním budovám a zákoutím odehraje v rámci jednoho areálu,“ podotýká ředitelka festivalu Zlata Holušová, a dodává: „Jako první z bohaté nabídky můžeme prozradit divadelní program, který je již kompletně potvrzen.“

„Letošní nabídka divadel je opět žánrově velmi široká – od hereckého koncertu Barbory Hrzánové přes současný tanec, improvizaci, loutkové divadlo až po pohádky pro děti,“ uvádí dramaturg divadelní scény Jiří Moravčík. Představení se odehrají v novém areálu na dvou místech. „Technicky náročnější v sále Plynojemu, komornější pak v jedné z budov dolu Hlubina,“ dodává Moravčík.

Návštěvníci letošních Colours of Ostrava tak uvidí představení Muži režisérky Adély Laštovkové Stodolové a režijní dvojice SKUTR, syrové a živočišné představení současného tance Brut našeho předního souboru NANOHACH, společné představení herečky Anny Polívkové a tanečního souboru VerTeDance Případy Dr. Toureta, dále držitelku Thálie, herečku Barboru Hrzánovou v kultovní inscenaci Hrdý Budžes Divadla A. Dvořáka v Příbrami, loutkovou improvizaci Automat na filmy souboru Buchty a loutky, novou hudebně - kabaretní formaci divadla DNO nazvanou iDolls, první českoslovinskou loutkovou soap operu s hudbou skupiny ABBA Back to Bullerbyn souboru Divadlo Športniki & LG Maribor, otevřený divadelně-hudební improvizační večer Stand´artní kabaret Divadla VOSTO5 a loutkovou pohádku Červená Karkulka aneb Tanečnice souboru THeatr ludem.

Festival Colours of Ostrava proběhne od 12. do 15. července 2012 v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program v historii festivalu. Mezi hlavní headlinery patří Björk, Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright a další. Festival nabídne během čtyř festivalových dní na 10 scénách přes 150 kapel, DJs, filmů, diskusí, workshopů či divadel včetně největších hvězd světové hudby. Profily všech zahraničních i českých kapel naleznete zde: www.coloursofostrava.cz/ucinkujici/vse.

Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v síti Ticketpro, na e-shopu na http://eshop.colours.cz/ a v kamenné prodejně Oriental v Ostravě. Současná cena je 1.890 Kč. Od 16. dubna je v prodeji limitovaná edice jednodenních vstupenek na všechny 4 dny. Cena na 1 den: 1.100 Kč.

Více informací na www.colours.cz nebo http://www.facebook.com/colours.of.ostrava.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.