Share |

Divadelní tip: Cyklisté v režii Ivo Kristiána Kubáka

foto: pořadatel akce

Divadlo LETÍ uvede v rámci Cyklu scénických skic 8@8 hru Cyklisté v režii Ivo Kristiána Kubáka. Hra rakouského herce a dramatika Volkera Schmidta pojednává o milostném mnohaúhelníkumezi dětmi ze sousedství, mezi rodiči dětí ze sousedství, mezi rodiči a dětmi ze sousedství. Představení se koná v pátek 7. března od 20 hodin ve Studiu Švandova divadla.
 
„V poslední době mám pocit, že se všechno od základu změnilo. Žiju život, který už se mnou nemá nic společného. Můj muž, moje dcera jsou snadno zaměnitelné bytosti. Já ani necítím, že bych byla naživu. Můžu se vydat jakýmkoli směrem a nemá to žádné následky...“
 
Autor vypráví o rodinných deprivacích na rozhraní města a přírody. Bytová architektka Anna postrádá ve svém životě jakýkoliv smysl. Její dcera se za ni stydí a její muž ji tajně podvádí se sousedkou Františkou. Z letargie ji může probrat snad jen poměr  s patnáctiletým Tomášem, synem Františky, kterému pomáhá realizovat jeho morbidní touhu malovat mrtvé lidi. Postavy hry Cyklisté se snaží uniknout ze zajetých kolejí konformního života středních vrstev, jehož se zároveň nejsou ochotny zcela vzdát. Jejich "vyjížďky" však postupně narušují řád a pomalu rozkládají jejich dosavadní jistoty.
 
Překlad Jan Šotkovský
Režie Ivo Kristián Kubák
Dramaturgie Marie Nováková
Hrají Anna Kratochvílová, Dana Poláková, Petra Špalková, Milan Peroutka, Kajetán Písařovic, Jakub Slach
 
Volker Schmidt
(1976, Klosterneuburg) rakouský herec, režisér a dramatik. Vystudoval herectví na vídeňské konzervatoři. Jeho hry zvítězily v několika soutěžích, účastnil se autorské dílny vídeňského Burgtheatru. Hra Die Mountainbiker byla vybrána na prestižní Stückemarkt v Heidelbergu, kde získala hlavní cenu a cenu publika; na Stückemarkt des Berliner Theatertreffens 2007 a v roce 2008 na NET – Festival do Moskvy. Mezi jeho další hry patří: Unter FischerHimalayakomABlick durchs FensterMan muss dankbar seinPeer lügt aj.
 
Cyklisté: 7. března od 20 hodin ve Studiu Švandova divadla.
Rezervace vstupenek na pokladně Švandova divadla (jednotná cena vstupenek: 80,- Kč).
 
Více informací na www.divadlo-leti.cz, www.svandovodivadlo.cz
 
- - -
 
Další díl z Cyklu scénických skic 8@8:
15. dubna 2014od 20.00 Jez Butterworth: Řeka v režii Jana Holce, Studio Švandova divadla
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.