Share |

Divadelní okupace Malé Strany se chystá na 24. května

foto:logo akce

Fringe festival Praha zahajuje 24. května již 12. ročník divadelní okupace Malé Strany v Praze. Přehlídka divadla, pantomimy, živé hudby, tance a stand-up comedy letos nabídne během devíti dnů na více než 30 divadelních produkcí. Umělci z celého světa: Itálie, Británie, Azerbájdžánu, U.S.A, Japonska, Austrálie, Rakouska, Francie, Kanady, Švédska, Indie, Jižní Afriky a Holandska, vystoupí na několika jevištích na Malé Straně.

Fringe festival Praha od roku 2001 pravidelně nabízí českým i zahraničním divákům možnost seznámit se s anglicky mluveným divadlem přímo v historickém srdci české metropole. Loni festival změnil Malou Stranu na českou Broadway, letos bude okupace pokračovat a sílit. Umělci budou vidět a slyšet všude, jednotlivá divadla jsou u sebe tak blízko, že si možná ani neuvědomíte, v jakém divadle se právě nacházíte. Hrát se bude v Malostranské besedě, Divadle Inspirace, Divadle Kampa, Divadle Na Prádle, Kavárně 3+1 a letos opět v A Studiu Rubín. 12. ročník festivalu nabídne na 200 představení v divadlech nacházejících se ve středověkých sklepeních, v barokních hudebních sálech, kamenném divadle, jež kdysi bývalo prádelnou, v kavárnách a klenutých podzemních prostorách staré Prahy.

Původní festival vznikl ve skotském Edinburghu v roce 1947 a je dodnes největším uměleckým festivalem na světě.  Pražské „nezbedné vnouče“ je mezi účinkujícími i diváky znám a oblíben pro svou veselou, přátelskou a intimní atmosféru. Organizátoři se snaží vytvořit živou platformu pro umělecký a kulturní dialog mezi diváky a umělci bez ohlednu na pohlaví, národnost, vyznání či sexuální preference. Jednotlivá představení kladou důraz na vizualitu, pohyb a srozumitelnost. Jejich délka se pohybuje mezi 45 až 60 minutami. Je tudíž dobrým zvykem, že během večera diváci navštíví představení několik a později se zastaví ve Fringe Clubu, kde se podělí o jejich dojmy a zážitky se samotnými umělci.  I letos je pro diváky připravena speciální nabídka, kdy při koupi 5 vstupenek, zaplatí pouze za 4. Studenti letos opět se slevou, lístek na libovolné představení za 100 Kč.

Partnery jsou: Hlavní město Praha, My Národní, Lokál Inn a Expat centrum České spořitelny

Hlavními mediálními partnery jsou: Expats.cz, protisedi.cz, The Prague Post, prague.tv, pragueout.cz, Raio Wave, ukacko.cz, Radio 1.

Více informací na: www.fringe.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.