Share |

Divadelní hra Sticker: Co se děje, když manželé bojují o vzájemnou lásku?

foto: Michaela Klakůrková

V pražském divadle Alfred ve dvoře proběhla divadelní inscenace Sticker v rámci festivalu Malá Inventura, který v těchto dnech probíhá v Praze.
 
Hra Sticker patří dvěma postavám – muži a ženě. A dvěma velkým životním tématům – vztahu a lásce. Lásce ve všech jejích podobách. Tyhle dva manželé, milenci, partneři a přátelé své vzájemné vztahy vůči sobě několikrát proměňují ve zhruba dvouhodinovém příběhu. Od vzájemných sympatií, přes vášeň, k přátelství… Až jsme svědky toho, jak se jejich náklonnost zhoupne k nenávisti, pohrdání a vzájemnému trýznění. Psychickému, i fyzickému.
 
Hra Sticker je gejzírem emocí. A každý divák si je může zažít na svém sedadle buď naprosto soukromě nebo společně s herci, anebo se svými vlastními „vnitřními herci“, které ukrýváme v nás samých.
 
Ty dva herci, kteří před námi byli – Jan Bárta i Halka Třešňáková – krásně a naprosto jasně všechny ty emoce, ať už pozitivní nebo negativní, zahráli. Jako by nic se položili do stavů zamilovanosti, radosti, zoufalství, nenávisti, aby se pak zase vrátili k tomu prvopočátečnímu citu, po kterém všichni tolik toužíme a chceme ho dokola a dokola zažívat, tedy k lásce.
 
Celá hra Sticker působí vlastně jako takový obraz nebo mozaika, která se postupně skládá do příběhu, který tvoří jeden muž, jedna žena, košile, telefonát, koberec, dopis a „láska versus nenávist“. A taky sem tam nějaká ta rána nebo plivanec na zem :-) …
 
text: Zuzana Klinková


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.