Share |

Designérka Anna Marešová představila Whoop.de.doo

Kmotrou Whoop.de.doo se stala zpěvačka Tonya Graves.
foto: pořadatel akce

Ve středu 13. 11. 2013 v  pražské galerii Dvorak Sec Contemporary představila dlouho očekávaný produkt ze sady erotických pomůcek Whoop.de.doo mladá designérka a zakladatelka této značky Anna Marešová.Od pondělí 18. 11. 2013 je možné tento první produkt ze sady - Venušiny kuličky zakoupit exkluzivně na webových stránkách www.whoopdedoo.cz.

Za přítomnosti 250 hostů se symbolicky přímo z formy zrodil první kousek s designové sady erotických pomůcek Whoop.de.doo - Venušiny kuličky. Jejich kmotrou byla Tonya Graves, která získala číslo jedna z této limitované a signované edice. Celým večerem provázel Petr Prokop z divadla Vosto5 a mezi hosty byla také gynekoložka MUDr. Petra Vrzáčková z TH kliniky a Gynekologicko-porodnické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze „u Apolináře“, která všem přítomným vysvětlila, že venušiny kuličky nejsou pouze erotickou hračkou, ale mohou skvěle posloužit jako prostředek na posílení pánevního dna.

Designérka Anna Marešová začíná s limitovanou edicí 500 ks Venušiných kuliček a postupně chce přidávat další produkty. Řídí se heslem, že je lepší kvalita než kvantita. 
 

Whoop.de.doo
V roce 2011 získala za tento návrh Národní cenu za studentský design. Po ročním jednání s různými investory se Anna rozhodla pustit se do výroby sama a s vlastním kapitálem. Založila vlastní firmu Anna Marešová designers s.r.o., která funguje i jako návrhářské studio. Rozhodla se také nepodlehnout výhodám výroby v Číně, a tak se můžeme těšit na ryze český produkt. Některé materiály jsou z jiných evropských zemí (například švýcarská bavlna), ale to naopak na kvalitě produktu ještě přidává.
Základními rysy filozofie Whoop.de.doo produktů je hygiena, funkce, jednoduchost a čistota formy. S tím úzce souvisí výběr kvalitních materiálů a způsob a kvalita provedení. Na otázku proč si vybrala toto téma jako svou diplomovou práci odpovídá:
Chtěla jsem vytvořit ideální design, který ukáže, že i erotická pomůcka může působit lehce, elegantně a zároveň něžně.  Mým cílem také bylo najít hranici mezi erotikou a medicínou a přivést na svět vysoce kvalitní produkt. Nebylo to snadné, ale díky ohlasům od vás a díky ohlasům přímo od odborníků – lékařů, si troufám říci, že se to podařilo.“
 

Anna Marešová je produktová designérka zaměřující se na průmyslový design. Vystudovala produktový design na Fakultě umění a designu na univerzitě v Ústí nad Labem a University of Derby. Za svou bakalářskou práci Tramvaj pro Prahu získala řadu ocenění. Obdržela cenu Národního technického muzea, Excelentní studentský design 2009 a prestižní cenu na BiennaleofIndustrial design BIO 22, kde obdržela cenu za nejlepší studentskou práci. Její diplomová práce - sada erotických pomůcek pro ženy, získala hodně pozornosti v médiích. Byla oceněna Národní cenou za studentský design 2011, Exit design 2011 a byla hodnocena jako prototyp roku magazínem Dolce Vita. Anna byla dvakrát nominována na Czech Grand Design v kategorii objev roku. V současnosti se věnuje udržitelnému designu, svému studiu Anna Marešová designers a značce Whoop.de.doo.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.