Share |

Den bez bot: Letos podruhé

Už osmým rokem se po celém světě koná Mezinárodní den bez bot, který iniciovala značka TOMS. Cílem je upozornit na to,  jaký vliv má vlastní pár bot na kvalitu života. Víc než čtvrtina obyvatel světa přitom vlastní boty nemá.
 
KOLIK SE PRODÁ, TOLIK SE ROZDÁ
Obuvnická značka TOMS se proti tomu rozhodla bojovat: Blake Mycoskie brand založil s tím, že bude za každý pár bot, který prodá, druhý pár věnovat. Značka dnes spolupracuje s desítkami neziskových organizací (jak mezinárodními, jako je Save the Children, Úřad nejvyššího komisaře OSN pro uprchlíky, UNICEF nebo Červený kříž, tak menšími lokálními) a jejich prostřednictvím distribuuje dětskou obuv komunitám v oblastech třetího světa. Boty k darování získává prodejem bot módních - za každý prodaný pár bot daruje jeden pár dětských bot. Daruje se nejen v oblastech, které jsou tradičně vnímané jako chudé a rozvojové, ale i v oblastech, ve kterých zuří válečné nebo občanské konflikty. Dětské sněhule TOMS tak byly například součástí záchranného balíčku UNICEFu s potravinami a teplým oblečením, které mířily dětem syrských uprchlíků v Turecku.
 
HUDBA NA STŘEŠE
V Praze se bude k příležitosti Dne bez bot konat odpolední hudební happening na střeše klubu Jazz Dock: Představí se nový hudební projekt Emmy Smetany a Jirky Buriana a po nich indie-folkové duo Republic of Two. Všichni jsou srdečně zváni, jedinou podmínkou jsou bosé nohy.
 

EMMA SMETANA x JIŘÍ BURIAN x REPUBLIC OF TWO
21. KVĚTNA v 16:00 @ JAZZDOCK
Facebooková událost akce je zde.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.