Share |

Daruj kolo, daruješ naději na lepší život!

foto Daruj kolo

V areálu Pražského hradu proběhne v pátek 27. dubna od 11:00 slavnostní předání jízdních kol dětem ze Sdružení SOS dětské vesničky. Akce je pilotem sportovně charitativního projektu Daruj kolo.

SOS dětské vesničky vybraly do pilotního projektu tři děti, které zároveň ponesou olympijskou pochodeň k zahájení Letních olympijských her 2012 v Londýně. Při této příležitosti jim budou v rámci projektu Daruj kolo předány jako dar a sportovní motivace tři jízdní kola.
 
„Máme upřímnou radost, že se podařilo převést hlavní motto celého projektu do reality. Ne všichni totiž potřebují špičkové závodní kolo, aby na něm vyhrávali olympijská klání. Řada dětí by totiž bez pomoci druhých neujela ani kilometr, protože zkrátka žádné jízdní kolo nemá. To chceme změnit a pomoct dětem tuto bariéru překonat a probudit v nich zájem ke zdravému životu a sportu,“ vysvětluje cíle charitativního projektu Bohdan Dobiáš, předseda občanského sdružení TJ Rapid Watanabe, které celou akci pořádá a realizuje.
 
„Jsme velmi rádi, že naši úspěšní „olympioničtí“ běžci obdrží jako další motivaci ke sportovním výkonům a zdravému životnímu stylu taktéž jízdní kolo. Do budoucna se těšíme na další spolupráci v rámci projektu Daruj kolo, neboť Sdružení SOS dětských vesniček poskytuje domov více než stovce dětí a vážíme si každé podpory, která umožňuje jejich zdravý rozvoj,“ říká Gabriela Bártíková, národní ředitelka SOS dětských vesniček.
 
Slavnostní předání jízdních kol proběhne v pátek 27. dubna od 11:00 ve venkovních prostorách sídla SOS dětských vesniček (U Prašného mostu 50, Praha-Hrad, v areálu Královské zahrady). Všichni jste zváni!
 
Další informace o projektu, podpoře a možnosti zapojení najdete na www.darujkolo.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.