Share |

Co nejhoršího vám nabídne konvenční vlasová péče, ale v ROLLANDU to nenajdete

foto Rolland

To, že přírodní profesionální vlasová, pleťová a tělová kosmetika ROLLAND je balena v zabarveném skle, hliníku a recyklovatelném papíru, už víte. Že obsahuje biodynamicky pěstované byliny, eticky získávané oleje a další skvělé složky pečující o naše tělo, to už jste u nás také četli. Vyznáte se ale ve zkratkách pro negativní látky a víte, proč se jich vyvarovat? Máme pro vás tahák a buďte si jistí, že tyhle látky v rollándích produktech nehledejte!
 
SLS/SLES Jistěže od vašeho šamponu očekáváte, že bude báječně pěnit, odmyje všechnu špínu/silikony, zanechá po sobě luxusní vůni a opečovaný vlas. Jenže co když většina konvenčních značek v šamponech používá průmyslová pěnidla, jako jsou sodium lauryl sulfát a sodium laureth sulfát, jimiž lze odmýt i extra špínu? Testy na laboratorních zvířatech dokázaly podráždění očí, kůže, problémy s dýcháním, centrální nervovou soustavou a v některých případech i smrt zvířete. V současné době je látka SLS v hojné míře nahrazována sodium laureth sulfátem (SLES), který je dráždivý o něco méně, ale i tak – vyhněte se jim oběma!
Syntetická parfemace a barviva Po povrchově aktivních látkách přicházejí na řadu vůně. Každá žena, která otěhotní, pochopí, že chemie nevoní miminku v bříšku a co je špatné pro něj, je logicky stejně špatné pro dospělého! Jestliže jsou vaše čichové buňky otupělé, milujete vůni aviváže a levných voňavek i dražších syntetických parfémů, je polemika nad vůní vašeho šamponu zbytečná. Ale z hlediska zdraví - syntetické parfémy i barviva jsou výraznými alergeny a mohou mít neblahý vliv na naše hormony. Krásně provonět vlasy může i vonný olej z biodynamického zemědělství a může to být třeba vanilka nebo pomeranč! Vůně přírodního pomeranče ve vašich vlasech bez vedlejších (mnohdy toxických) účinků syntetických vůní je, bez debat, volba lepší! A jedna navrch, co vám přinese hezčí/ perleťovější/ mléčnější barva šamponu nebo stylingu? Vlasy vám po ní asi nezhoustnou.
Ropa a její deriváty Váš otec, matka i babička vám jistě zapějí dlouhou ódu na vazelínu. Ale kromě toho, že je vazelína vyráběna z neobnovitelné suroviny, je to taky nepěkná chemická věc, právě protože z ropy pochází. Ropa a její deriváty (minerální oleje, paraffinum liquidum, petrolatum) jsou pro vaši kůži často toxickou zkušeností a v konečném efektu, místo pomoci vaší pleti, můžete „získat“ kontaktní dermatitidu, alergii nebo perfektně vysušenou pokožku – takové jsou prognózy látky, která by vaši kůži v žádné ze svých modifikací neměla „olíznout“ ani z metrové dálky – nechcete přeci mít ucpané póry a zpomalený proces obnovy buněk tak, aby vaše kůže stárla efektivněji a mnohem rychleji!
PEG a PPG Propylenglycol umí pokožku chemicky narušit tak, aby propustila jakýkoliv přípravek dovnitř, a na vás to působí tak, že se „ten krém báječně vstřebává“. Lepší takového „šikulu“ opustit a v péči o pokožku i vlasy se spolehnout na nechemickou kooperaci vaší pleti a přírodního přípravku – vstřebávání nemusí být ideální, ale bude o to přirozenější.
Parabeny Některé z těchto konzervačních látek už byly označeny za zdraví škodlivé, protože ovlivňují hormonální aktivitu u mužů i žen. Parabeny všeobecně pracují na bázi blokování aktivity enzymů a je snad nad slunce jasnější, že je lépe se jim vyhnout, ačkoliv jejich rakovinotvornost či explicitní toxicita nebyly prokázány.
Silikony - konvenční, syntetického původu. Jestliže složka obsahuje příponu CONE, jedná se o silikon. Ovšem i CYCLOPENTHASILOXANE a DIMETHICONOL jsou silikony, jež mají trochu jinou chemickou strukturu. V šampónech silikony vlas uhlazují a v kondicionérech působí proti zatuchávání, silikony udržují celistvost vlasu a lepí k sobě roztřepené konečky. Jenže na druhou stranu ty syntetické vlas i jeho okolí uzavřou natolik, že pokožka vůbec nemůže dýchat, odmýt vodou je nelze, k vlasu se nedostane žádná hydratace - takže postupně vysychá, zacuchává se a ztrácí lesk. O toxicitě silikonů zatím nejsou zcela pádné důkazy.
Produkty Rolland OWAY jsou striktně BEZ SLS & SLES / BEZ PARABENŮ/ BEZ ROPY A ROPNÝCH DERIVÁTŮ / BEZ PEG, PPG & BG/ BEZ EDTA / BEZ SYNTETICKÉ PARFEMACE A UMĚLÝCH BARVIV/ BEZ AMONIAKU V BARVÁCH
S produkty ROLLAND pracují profesionálové po celém světě, a pokud zaujaly i vás, pak se s klidným vědomím můžete vydat na Francouzskou 17, P2. O Vaše tělo, ducha i mysl bude dobře postaráno.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.