Share |

Aktualizováno: Co je streetartová akce Wall to Wall?

foto pořadatel akce

6.11. jsme přinesli první fotky z akce Wall to Wall, streetartového projektu probíhajícího v několika zemích včetně Česka.
První grafiti pro Wall to Wall vytvořil Nick Zipper, se kterým brzy přineseme rozhovor. najdete ho v Bubenské u metra Vltavská, před Chemistry Gallery.
V nadcházejícím týdnu bude probíhat další malování - tentokrát bude tvořit Michal Škapa na Smíchově, v Nádražní 32, a včas vám dáme vědět víc, v tuto chvíli se ještě ladí detaily akce.
A co nám k Wall to Wall řekli pořadatelé?
Wall to Wall je vyjádřením našeho kreativního spiritu. Jeho záměrem je přinést umění, barvy a inspirace do šedi měst po celém světě. Spolu s lokálními umělci nalézáme budovy a stěny, které potřebují novou péči, a šíříme kreativního ducha. Celý proces pak dokumentujeme za pomoci videa a fotografií.

Wall to Wall projekt proběhl ve městech po celé Evropě jako je Neapol, Manchester, Gent, Barcelona, Lyon, ale také v Chicagu, Bostonu, Brooklynu, Beirutu, Friscu a Austinu…

A nyní přichází na řadu Praha. Vybrali jsme dvě místa, za kterými si stojíme. Jsou naprosto odlišná, ale vyjadřují přesně to, co chceme šířit - kreativitu. Vltavská a Smíchovské nádraží. Místa, na kterých se potkává umění s industrialismem, lidé spěchající do práce s umělci, doprava s továrnami. Každodenní stereotyp si přece zaslouží trochu upravit, ne…

Kdo za našimi díly stojí?

Vltavská:
Nick Zipper, pražský street artista, který se tvorbě věnuje 11 let. Student propagační grafiky, kterou se zabývá i ve svém volném čase. Věnuje se také interiérové malbě a ve své práci využívá rovněž techniku „foukání“ barvy. Jeho práce jsou často vystavovány a v rámci street art umění se jedná o uznávaného umělce.

Nádražní:
Michal Škapa. Známý profesionál ve světě streetart. Jeho práce jsou často publikovány v uměleckých magazínech. Spolupracuje také s hudebními skupinami nebo kluby. Vyniká svými zkušenostmi, kladným osobním přístupem a výjimečným autorským rukopisem.

Akci pořádá Converse ve spolupráci s agenturou Loosers.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.