Share |

Cliff Diving. Když se skáče z výšky osmého patra

Italská dominanta Bastione di Santo Stefano © Romina Amato/Red Bull Content Pool

Letošní série Red Bull Cliff Diving se pomalu blíží. Na internetu budou jako obvykle fotky a přenosy (nějaký ten odkaz od nás určitě dostanete) a než se tak stane, máme pro vás pár čísel a faktů:

28
Právě tolik metrů má většina soutěžních platforem ve světové sérii Cliff Divingu. To je tak osmé patro paneláku.

22
Z tolika figur mohou závodníci poskládat svůj skok, skokanky pak mají možností 17. Popředu, pozadu, vrut, půlvrut... Možností je oprvdu hodně a při jednom skoku jsou to kombinace tří až čtyř prvků. 

5
Počet sudích v každé soutěži. Pět lidí boduje skokany na stupnici od 1-10 včetně půlbodů. Každý hezky za sebe. Skóre se neukazuje, dokud nejsou sudí vyzváni, takže napětí trvá až do konce. Jak dospět k výsledné známce? Škrtne se nejlepší a nejhorší skóre. Ty ostatní výsledky se sečtou a vynásobí se stupněm obtížnosti – a hurá, číslo máme na světě. Celkem logicky se pak výsledná cifra dělá z průměru všech skoků v soutěži.
 

4
Maximální počet skoků, co může jeden soutěžící během závodu dát. Muži soutěží v prvním a druhém kole, přičemž to další už je dobrovolné. Po tom třetím pak osm nejlepších skokanů postoupí dál. Ženy pak mají povinné první kolo, druhé a třetí je libovolné.
 

2
Tolik vítězů vzejde z letošního šampionátu, tedy bude vítěz a vítězka. Závod samozřejmě vyhraje ten s nejvíce body za soutěžní skoky a vítěz šampionátu (celkem nepřekvapivě) bude ten, kdo bude mít na konci roku nejvíc mistrovských bodů.
 

9
Tolik zastávek letos série Red Bull Cliff Diving bude mít, od jezer přes oceán až pohistorické budovy nebo centrum města. Příliš bláznivá lokalita? Taková není!
 
Zdroj: Red Bull 
PS Pokud vás skoky z útesů zajímají, doporučujeme High Jump, který se i letos koná v lomu v Hříměždicích!
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.