Share |

Cinema Cuisine: Večer v Aeru s filmem Grandhotel Budapešť a s 5* menu

foto: pořadatel akce

Po úspěšném rozjezdu s indickým filmem Cizí oběd v Biu Oko se pop-up koncept Cinema Cuisine přestěhuje do žižkovského kina Aero. To se na jeden večer promění v Grandhotel Budapešť a uzavřené společnosti po projekci novinky režiséra Wese Andersona nabídne vybrané pětihvězdičkové menu. Jak velí pravidla Cinema Cuisine, přesná podoba večeře zůstane hostům do poslední chvíle skryta a kromě samotné večeře na ně bude čekat také originální proměna interiéru kina a speciální doprovodný program. To vše v duchu filmu. Sestavení a přípravy menu pro tento večer se ujme renomovaný šéfkuchař Petr Laštovička. Druhá edice cyklu Cinema Cuisine na téma filmu Grandhotel Budapešť proběhne v kině Aero 15. dubna od 19 hodin.
 
 
Cinema Cuisine – chutě a vůně filmu na talíři už podruhé
Neznámé místo nebo dopředu utajené menu, to vše se skrývá pod pojmem pop-up restaurace. Spřátelená pražská kina Bio Oko a Aero ve spolupráci s filmařem a milovníkem dobrého jídla Viktorem Vokjanem na začátku roku 2014 představili nový přístup k tomuto konceptu. Rozhodli se propojit pop-up restauraci na neobvyklém místě přímo s konkrétním filmem a zhmotnit vůně a chutě ze stříbrného plátna v následující vícechodové večeři servírované přímo ve foyer kina. Pro první večer v Biu Oko (28. ledna 2014) našli ideálního kandidáta v podobě indického filmu Cizí oběd. Celý prostor kina tak provoněly vůně exotického koření, 3 druhy menu byly podávány stylově v indických jídlonosičích a atmosféru večera dokreslily výstupy bollywoodských tanečnic.
 
Přesná podoba menu a selekce vín, párovaných someliérem přímo ke zvoleným pokrmům, zůstává na večerech Cinema Cuisine do poslední chvíle skryta, vždy však vychází z tématu promítaného filmu. Celou večeři doprovází komentář ke všem pokrmům a v neformální a přátelské atmosféře se hosté mohou těšit také na tematický doprovodný program a další speciální překvapení.
 
Kino a jeho foyer je v tento výjimečný večer speciálně vyzdobeno a uzavřeno pouze pro návštěvníky této mimořádné události. Ojedinělá souhra předních pražských šéfkuchařů a dramaturga kina umožňuje hostům zažít film opravdu všemi smysly.
 
 
Večeře na přání i bez masa
Cinema Cuisine nejen propojuje kulinářské umění s uměním filmu, ale je také „vegetarian & English friendly“. To znamená, že kromě filmu v anglickém znění nebo s anglickými titulky dostanou hosté na přání menu bez masa. Informaci o bezmasém menu je nutné nahlásit předem na pokladně při koupi vstupenek. Při nákupu vstupenek online na www.kinoaero.cz je nutné o vegetariánské menu zažádat na info@cinemacuisine.cz
 
 
Grandhotel Budapešť
Novinka amerického režiséra Wese Andersona vypráví příběh pana Gustava (Ralph Fiennes), který je legendou mezi hotelovými zaměstnanci. V bezčasí mezi dvěma světovými válkami, v bohem zapomenuté zemi, je luxusní Grandhotel Budapešť oázou spolehlivosti, již zosobňuje právě tento šéf hotelového personálu. Přání svých hostů plní pan Gustave, ještě než jsou vyřčena, a většinu z nich navíc zcela nezištně miluje, a to i ve fyzickém slova smyslu. Když mu jedna taková vděčná zákaznice odkáže mimořádně vzácný obraz a vzápětí navěky zavře oči (ne zcela dobrovolně), nejenže náhle závratně zbohatne, ale navíc se stane trnem v oku naštvaných pozůstalých, terčem nájemného vraha a hračkou v rukou místní policie. Ve všech těchto nevděčných rolích mu pomáhá obstát jeho osobní šarm a mladý pikolík Zero Moustafa (Tony Revolori), z něhož chce pan Gustave vychovat svého nástupce.
 
Film Grandhotel Budapešť vstoupil do kin v ČR 13. března 2014 pod hlavičkou distribuční společnosti CinemArt.
 
Více informací o filmu Grandhotel Budapešť: www.cinemart.cz/grandhotel-budapest
Předprodej vstupenek byl již spuštěn. Předprodej vstupenek na exkluzivní večer Cinema Cuisine, Vol. 2 v kinu Aero byl již spuštěn. Vstupenky v hodnotě 1295,- Kč (do 23. 3. 23:59) nebo 1395,- Kč (od 24. 3.) je možné zakoupit na pokladnách kin Aero, Bio Oko a Světozor a online na www.kinoaero.cz. Kapacita na akci je omezená.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.