Share |

Chystá se druhý ročník festivalu světla Signal

Divácky neúspěšnější videomapping prvního ročníku festivalu Signal.
foto: Alexander Dobrovodský

Premiérový ročník festivalu světla Signal v Praze byl velkým překvapením nejen pro diváky, ale i pro samotné pořadatele. Ze Signal festivalu se stala největší kulturní akce v Česku, kterou navštívilo 250 000 lidí z různých koutů republiky i světa.
 
Kdo v loni rozzářenou Prahu nezažil, bude mít možnost v roce 2014. Organizátoři festivalu na začátku roku oznámili přípravy druhého ročníku, který se uskuteční ve dnech 16. – 19. října! Festivalový tým je již v plném nasazení. Oslovuje ke spolupráci nové umělecké osobnosti z domova i zahraničí a vybírá lokace pro další unikátní světlené instalace. Pro zájemce z řad veřejnosti je i letos do 28. února vypsán open call pro originální projekty.
 
Signal festival 2014 se uskuteční ve dnech 16. – 19. října opět v centru české metropole za laskavé podpory Magistrátu hlavního města Prahy. Přípravy na druhý ročník této ojedinělé akce odstartovaly již v zimních měsících.
 
Organizátoři letos oslovili zcela odlišné složení uměleckých osobností z domácí i zahraniční scény. Divákům se tedy představí naprosto nová, unikátní světlená díla. Umělci budou vytvářet své více či méně hmatatelné objekty na míru vybraným prostorám v ulicích, uličkách a zákoutích Prahy. Festival Signal opět odtajní noční město v novém pohledu, transformovaném moderním audiovizuálním uměním, aby poskytnul divákovi nevšední umělecký zážitek.
 
Každá z instalací vyžaduje speciální přístup a prostor. Lokace světlených instalací proto organizátoři v současné době pečlivě vybírají. Diváci si však mohou být jisti, že letos je festivalová mapka povede odlišnými trasami, než při ročníku prvním.
 
Festival Signal i letos vyhlásil open call pro originální projekty z řad veřejnosti. Zájemci mají možnost se přihlásit se svými projekty do 28. února 2014. Ze všech přihlášených vybere odborná porota celkem 5 instalací, které se stanou součástí programu festivalu. „Do dnešního dne se již přihlásilo přes 100 projektů z celého světa,“uvádí Martin Pošta, ředitel festivalu.
 
„Letošní festival bychom chtěli doplnit bohatším doprovodným programem. Plánujeme speciální divadelní představení i hudební vystoupení. Ale ostatní bych zatím raději neprozrazoval, ať je na co se těšit,“ komentuje plány druhého ročníku Signal festivalu Martin Pošta.
 
Festival světla SIGNAL proběhne v Praze ve dnech 16. - 19. října 2014.
Buďte již nyní na signálu! Sledujte www.signalfestival.com, Facebook, Twitternebo G+!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.