Share |

Chef Time Fest: Food festival, který není jen o jídle

foto: pořadatel akce

Nejlepší šéfkuchaři v Praze. V jeden čas, na jednom místě. Večeře s kuchařskými osobnostmi, naostřené duely, michelinské menu, školy vaření a workshopy. To všechno přinese nový food festival, kterého se dočkáme po Novém roce v dejvické restauraci AvantGarde.
 
Vařit bude pražská elita
Unikátní koncept našel svou odezvu u pražské kulinární elity a v zimě budou v AvantGarde vařit opravdu ti nejlepší. Mezi potvrzená jména patří: Patrik Bečvář (InterContinental), Marek Fichtner (Le Grill, Kempinski), Petr Hajný (Chagall‘s Club Restaurant), Patrik Havlíček (AvantGarde), Jan Horký (Restaurace Art Nouveau v Obecním domě), Miroslav Kalina (Gourmet Restaurant Kalina), Jan Kracík (Pot-au-feu),Tomáš Kněž (o2 arena), Jiří Král (Aureole), Ari Munandar (Zinc, Hilton Prague Old Town), Jan Punčochář (Le terroir), Marek Raditsch (Kampa group), David Šašek (CODA, Aria Hotel), Jiří Štift (Essensia, Mandarin Oriental) a Lukáš Želechovský (Buddha Bar).
 
Cukrařinu budou zastupovat: Jitka Kohoutová (Restaurace Art Nouveau v Obecním domě), Karolína Kocincová (Le Grill, Kempinski) a Lukáš Skála (InterContinental).
 
Večeře s šéfkuchaři
Představte si pětichodovou večeři připravenou pěti top šéfkuchaři. Ještě vám to nestačí? Tak k tomu přidejte fakt, že jeden z nich bude po celou dobu večeře sedět u vašeho stolu.
 
Naostřené duely
Zatímco  chef’s table je zaměřen hlavně na komunikaci s hosty, v hvězdném duelu půjde především o šéfkuchaře: oba vytvoří tříchodové menu ze stejných základních surovin. I zde jsou tedy návštěvníci zapojeni, tentokrát si zahrají na porotce.
 
Ve svitu michelinské hvězdy
Kromě pražských gastronomických hvězd na festivalu uvidíte ještě jednu zahraniční a dokonce michelinskou. Francouzská šéfkuchařka Reine Sammut byla za svou práci nesčetněkrát oceněna, je nositelkou řádu čestné legie a 2x byla vyhlášena nejlepší kuchařkou Francie. Návštěvníci se mohou těšit nejen na školu vaření ale i na speciálně sestavené šestichodové menu.
 
Další program
Pokud by někomu výše zmíněný program nestačil, není všem dnům konec. CHEF TIME FEST nezapomíná ani na návštěvníky chtivé vzdělávacího rozměru: v několika kurzech vaření se budou učit od těch nejlepších a tentokrát dostane prostor i cukrařina. Dále nás čeká několik speciálních menu, jazz a finger food a workshopy pro profesionály v gastronomii.
 
Předprodej
CHEF TIME FEST spolupracuje s Lime&Tonic. Předprodej bude zahájena během prvního týdne v prosinci 2013, a to pouze na internetu. Zájemci o festival si během několika minut mohou vybrat, zaplatit a rezervovat konkrétní akci v systému LT. K dispozici budou také klasické dárkové vouchery, které mohou zákazníci využít např. jako vánoční dárek pro své blízké.
 
A co na festival říkají samotní účastníci?

„Na festival se opravdu těším. Rád se setkám po dlouhé době s kolegy v jedné kuchyni, myslím si, že to bude fajn, jak pro kuchaře, tak pro návštěvníky.“  Marek Fichtner
 
„Baví mě ten nápad i témata, která tam jsou. Festival má velmi široký záběr a hosté toho můžou očekávat opravdu moc. Myslím, že se mají na co těšit, chef’s table u nás nemá obdoby.“  Patrik Havlíček
 
„Líbí se mi, že hosté budou možnost si s kuchaři promluvit, přidává to celému festivalu další rozměr.“  Karolína Kocincová
 
„Pro všechny to bude zábava.“Ari Munandar
 
„Líbí se mi celková koncepce, myslím, že je to zajímavé pro návštěvníky i pro kuchaře, setkat se v kuchyni s kolegy, vidět jejich specifický rukopis a kam se posouvají.“David Šašek
 
„Je to něco nového, co tady ještě nebylo a doufám, že se bude myslet i na cukráře.“ Lukáš Skála
 
„Konečně něco pro lidi!“ Lukáš Želechovský
 
10.1.2014 – 8.2.2014
Restaurace AvantGarde, Evropská 2690/17, 160 00 Praha 6
Vice informací na: www.cheftimefest.cz, www.facebook.com/cheftimefestival
 
Předprodej na: www.cheftimefest.cz., www.limeandtonic.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.