Share |

České návrhářky se spojily. Chystají jarní Módní koktejl ve prospěch mobilního hospice RUAH.

foto: pořadatel akce

České návrhářky se opět spojily na pomoc potřebným: Chystají jarní Módní koktejl ve prospěch mobilního hospice RUAH

Šest módních butiků v historickém centru Prahy zve všechny příznivce originální české módy ve čtvrtek 25. dubna na jarní Módní koktejl a osobní setkání s předními českými návrhářkami: Tatianou Kovaříkovou (TATIANA), Alexandrou Pavalovou a Ivanou Šafránkovou (TIMOURE ET GROUP), Hanou Havelkovou (HH), Martinou Nevařilovou (NAVARILA) a dalšími českými návrháři zastoupenými v multi-brandového butiku La Gallery Novesta.

Návrhářky z volného sdružení Czech Fashion Centre se spojily, aby u příležitosti představení svých nových jarních kolekcí zároveň podpořily projekt domácího hospice RUAH na Benešovsku, který pomáhá těžce nemocným a umírajícím lidem, aby mohli zůstat doma mezi svými blízkými i v posledních chvílích života. Svůj další Módní koktejl uspořádá 25. dubna 2013 šest autorských butiků, sídlících v „magickém trojúhelníku“ mezi Josefovem, Staroměstským a Václavským náměstím. Během celého dne budou návrhářky osobně k dispozici svým zákaznicím ve svých buticích, a zároveň tak podpoří mobilní hospic, který se stará o lidi na sklonku života. Každý zákazník, který tento den dobrovolně přispěje libovolnou částkou do pokladniček umístěných v jejich obchodech, tak získá slevu ve výši 5% na celý nákup jarních kolekcí těchto známých českých značek. „Módu si mnoho lidí spojí s krásou a přitažlivostí mládí. Naopak stáří a umírání je něco, co nám příliš atraktivní nepřijde a co bychom nejraději vytěsnili ze svého života. Proto jsme se rozhodli RUAH podpořit, má smysl se zajímat o to, jak mohou umírající důstojně prožít svůj čas, který jim zbývá,“ jsou přesvědčené české designérky, které během chystaného Módního koktejlu předvedou své nové kolekce pro sezónu jaro/léto 2013. Dveře všech butiků budou otevřeny v tento den až do 21. hodiny. Společnými akcemi české návrhářky v minulosti již několikrát podpořili dobrou věc.

Sdružení RUAH nepřetržitě zajišťuje odbornou lékařskou péči, domácí zdravotní péči a osobní asistenci vážně nemocným a umírajícím. Pracovníci mobilního hospice vyjíždí za klienty do jejich domova a umožňují jim zůstat se svými blízkými, aniž by trpěli nesnesitelnými bolestmi nebo se cítili osamělí. „Věříme, že nemoc a smrt jsou přirozenou součástí lidského života a prožít tuto dobu bychom chtěli všichni důstojně bez nesnesitelného utrpení. Tento čas pro umírajícího člověka i ty, kteří o něj pečují, může být velmi důležitý,“ popisuje Marta Vacková, ředitelka sdružení. Ačkoliv si zemřít doma přeje naprostá většina lidí, toto štěstí má jen minimum z nich, protože většina rodin nemá podmínky pro to, aby mohly pečovat o své umírající blízké. Díky službám mobilního hospice ale získají odborné lékařské i psycho-sociální zázemí a mohou tuto náročnou situaci zvládnout.

Zapojené butiky a krátké představení kolekcí jaro/léto 2013:

TATIANA (Dušní 1, Praha 1)
„V nové jarní kolekci navazuji na svůj zavedený styl a vyzdvihuji ženskost elegancí i jemnou extravagancí svých modelů. Vycházím z jednoduchých linií podporující postavu. Z barev v mé kolekci dominuje černobílá v různých variacích a také červená, lila a krémová. Použila jsem žerzeje, viskózu, bavlnu, hedvábí a u večerních šatů také šifon a krajku,“ popisuje návrhářka Taťána Kovaříková.

TIMOURE ET GROUP (V kolkovně 6 a Martinská 4, Praha 1)
„Naše nová kolekce má dvě linie. „Rafinovaně ženskou“ s množstvím aranžovaných ale i geometricky jednoduchých prvků na šatech, sukních i topech a druhou „casual“ s triky, bundičkami, úpletovými kabátky a úzkými kalhotami se zajímavými detaily. Sáhly jsme po jemných úpletech, bavlněných plátech a hedvábí v černé, šedé, červené a tmavě modré s akcenty korálové a pudrové,“ shrnují návrhářky Alexandra Pavalová a Ivana Šafránková.

HH (Dušní 10, Praha 1)
„Základním motivem mé nové kolekce je Black & White. Modely vzdávají poctu geometrii. Vše je jednoduché, v čistých liniích, které podpoří použití lemů, pruhů a střídání barevných ploch - jednobarevných a potištěných,“ shrnuje návrhářka Hana Havelková.

NAVARILA (Elišky Krásnohorské 11/4 a Haštalské náměstí 8, Praha 1)
„Naše nová kolekce je jako úpletový koktejl z jemných bavlněných úpletů s příměsí modalu a elastanu, doplněný svetříky, šálkami a plédy ve stejných barevných tónech, jednobarevných nebo jemně pruhovaných. Třešinkou na dortu u této jarní kolekce jsou viskózové svetříky s jemně lesklou nitkou Lamé, v odvážných tónech oranžové, tyrkysové a fialové, velmi rafinovaných střihů s nádechem 80. let,“ říká návrhářka Martina Nevařilová.

LA GALLERY NOVESTA (Elišky Krásnohorské, Praha 1)
„Dáváme prostor těm nejlepším návrhářům z Čech a Slovenska, kteří nemají vlastní obchodní místo a jejichž tvorba je zaměřena na moderní, atraktivní, metropolitní, zcestovalou ženu, mladou zejména na duchu, se zájmem o kulturu, umění, která požaduje originalitu a design. Průběžně prezentujeme celkem 19 designérů a značek, jejichž zastoupení se v průběhu roku mění podle jejich aktuální tvorby,“ shrnuje Olo Křížová, kurátorka multi-brandového obchodu.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.