Share |

Čerstvé tipy na Mariánské lázně

Swiss house / foto jk

Už před několika lety jsme začali po skvělých zkušenostech propagovat lázně coby skvělý, přírodní způsob relaxace, léčby a sbírání příjemných zážitků. Zjara navštívilo protišedi (opět) Mariánské lázně a přináší vám čerstvé tipy, jak si je můžete taky skvěle užít. Vykašlete se na bláznění s "detoxy" a exotickými plody, které k nám putovaly kdovíodkud, a dejte si pár dní odpočinku v přírodě, s přírodními procedurami a procházkami lesem. Udělají vám dobře!

 

Kde bydlet

Bydlení v příjemném menším hotelu Swiss House (Zeyerova 87/18) v zeleném kopci nad městem se nám skvěle osvědčilo. Díky štěstí na pěkné počasí jsme ocenili zahradu s jezírkem a možností dávat si snídaně i večeře za zpěvu ptactva, na sluníčku. Můžete si sem ostatně zajít i jen tak na kávu, když půjdete na túru po okolních kopcích - poblíž se nachází oblíbený přírodní park Prelát, kde si děti můžou užít všelijaké dřevěné objekty k prolézání a zkoumání. V budově je i možnost procedur (odborné masáže, bublikové koupele nebo třeba parafínové zábaly na ruce a další wellness vychytávky). 

Kam se vypravit

U Mariánských lázní je velkým plusem blízkost přírody - většina hotelů je umístěna napůl v lese, nebo to máte do lesa pět minut. Jsou tu jak delší trasy pro fit jedince, tak pohodlné chodníčky se spoustou laviček pro méně mobilní lidi. Do lesa prostě musíte, hezká je tu také lesní kaplička (Laskova kaple) vzdálená jen několik minut od hlavní třídy.

Projděte se

Lázeňská část města je pozoruhodná podílem zeleně - v podstatě je to soustava pečlivě udržovaných parků a historických budov. Náš tip je vyrazit sem ještě před propuknutím hlavní sezony a nebo po ní, kdy potkáte méně turistů a vaše procházky obrovskými parky budou nerušené, duši hladící.

Zaplavejte si

Pokud budete bydlet někde, kde je bazén, bude to snadné, my doporučujeme zajít ještě dál a pokusit se navštívit slavné římské lázně - soustavu historických bazénků z 19. století v budově pětihvězdičkového hotelu Nové lázně (Reitenbergerova 33). Udržovaná krása, málo lidí a skvělý zážitek.

Výlet?

V nejbližším okolí je několik míst zamýšlených jako turistické atrakce (třeba park Boheminium se zmenšeninami slavných českých staveb) - my ale doporučujeme spíše přírodu (kromě lesů kolem Mariánek třeba 9 km vzdálená, snadná a hezká naučná stezka Kladská) a nebo skutečnou historii (okouzlující klášter Teplá). Za úvahu stojí i možnost udělat si výlet do Německa, které je co by kamenem dohodil.

 

Resumé

Mariánské lázně mají kouzlo a nabízejí skvělý relax. I několik dní v tomhle hezkém prostředí vás zklidní, a pokud si vyhradíte týden až dva, uděláte pro sebe hodně. Brzy se sem zase vrátíme!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.