Share |

In burčák veritas. Znojmo se otevře historickému vinobraní.

foto: Marek Pros

Již 31. ročník znojemského vinobraní tradičně láká na degustaci letošního burčáku i prémiových vín, oceněných na výstavách a soutěžích. Centrem královského města Znojma projde v pátek 12. i v sobotu 13. září průvod krále Jana Lucemburského a královny Elišky Přemyslovny s doprovodem čtyřistašedesáti kostýmovaných historických postav.
 
Znojemské vinobraní každoročně zpestřují tzv. městské mázhauzy, uzavřená nádvoří středověkých domů a renesančních paláců, která fungují během vinobraní jako vinárny, šenky, či místa pro posezení, mnohdy s vlastním programem. „Vinobraní je jedinečnou příležitostí, jak tyto historické prostory, obvykle veřejnosti nepřístupné, navštívit,“ říká starosta Znojma Vlastimil Gabrhel.
 
Hudební dramaturgie letos sází na osvědčená jména, zahrají No Name, Mandrage, Olypmpic, Anna K nebo Monkey Business, alternativní scénu zastoupí Bratři Orffové, Čankišou či novozélandští Praguematique.
 
Znojemské historické vinobraní proběhne od pátku 12. do soboty 13. září, vstupenky bude možné koupit přímo na místě. Kompletní program a další informace najdete na oficiálních webovkách vinobraní.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.