Share |

DJ Michal Poliak: Víno, ženy, zpěv!

foto archiv Michala Poliaka

13 let hrál na housle, pak se stal DJem. Z moravské vinařské vesničky dodýdžejoval až do izraelských klubů.

Pocházíš z Velkých Bílovic. Jaká byla tvoje cesta k muzice a do hlavního města?

Ve vinařské vesničce je cesta k hudbě přes housle a cimbálovou muziku rychlá. Hrával jsem na housle 13 let, dokud mě neodradil fyzikář z gymnázia, který suploval moji těhotnou paní učitelku a byl trošičku, jak bych to tak řekl slušně a mírně... slizký. Jinak cesta do hlavního města, stejně jako na důležité eventy, vedla před moji vlastní produkci, jelikož lidé z pražské taneční scény muzikanty “naplavené” z Moravy nevítají zrovna s otevřenou náručí.

Kdy sis řekl, že nebudeš jen DJ, ale začneš i produkovat vlastní tracky?

To jsem chtěl už dávno, skládat, hrát svoji hudbu, i na housle… a v elektronické hudbě to byl tedy pro mě jakýsi přirozený vývoj a zároveň nutnost. Před pěti lety jsem tomu dal prioritu ve svém počínání.

Máš i vlastní label - jak funguje?

Výborná otázka, teď ho zrovna spouštím, první release bude v květnu, jmenuje se REPUBLIC RECORDINGS a budu na něm s měsíční pravidelností vydávat pouze svoji hudbu spolu s remixy a vokály od zvučných jmen. Na první release mám jména, která nyní bohužel nemohu prozradit, ale 100% to zatím na české taneční scéně nemá obdoby. Bude to silná nálož:-) Stylově se budu pohybovat mezi progressive house a tech trance, říkám tomu stylu PT trouse (prog-tech trouse). Plánuju poté připojit pod svůj label i sublabely, kde budu dávat prostor i českým producentům a talentům ze zahraničí, ale to je až druhá etapa plánovaná na rok 2012.

Portál Celebration před delší dobou uvedl, žes na nějakou dobu přerušil DJ kariéru. Údajně šlo o zdravotní komplikace?

Ano, ale to je má soukromá záležitost a nevypouštím k ní žádné informace. Hudba je pro mě vše, takže přerušení mělo vážný důvod. Děkuji za pochopení v tomto ohledu…

Slyšeli jsme, žes nedávno prošel smutným rozchodem, odrazí se to nějak na tvojí muzice?

Tady slovo soukromá záležitost nemohu použít, neboť jsem info sám vypustil přes facebook:-) Jen bych to poupravil, že to nebyl smutný rozchod, ale dohoda dvou dospělých lidí, že půjdou od sebe, jelikož se jejich cesty příliš rozdělily. Na muzice se rozchod odráží v tom, že se jí teď opět věnuju na 100%....

Hrál si i v cizině včetně Izraele, jak ses k tomu dostal a jaké to bylo?

Hraní v zahraničí je pro mě vždycky výzva, zejména v Izraeli, kam jsem přijel na pozvání od projektu Houston Project a jel sem tam jako ne příliš známý DJ. Klub Supermarket byl plný k prasknutí a byli tam lidi s věkovým průměrem tak 30 let a všichni kouřili jointy a pařili jak o život. Jakoby každý den v Izraeli mohl být ten poslední… skvělý zážitek:-)

Kde budeš na jaře a v létě hrát?

15.4. mám v svoji rezidentní noc Wonderland, která je tentokrát ve stylu francouzského kabaretu a bude se konat v Mecce. Dále mě čeká Ministry na Slovensku, Pleasure Island v Holandsku, Amnezia na Ibize, Mácháč, Sasazu, atd…atd…více na www.facebook.com/michal.poliak.

Co plánuješ na nejbližší období?

Makat, makat a makat, neboli dohnat a předehnat:-) Mám v plánu vydávat jeden track za druhým na svým labelu a chystám několik videoklipů.

Je pro tebe důležitá image? Kde nakupuješ módu?

K uměleckému řemeslu to dozajista patří, z velké části to má vliv na popularitu. Stará se o mě skvělý Stylista Alex a novou hlavu mi vyrobili v kadeřnictví u Jakuba:-) Oblečení nakupuju v Amsterdamu a Londýně.

Čemu se věnuje kromě hudby?

Jak říkáme na Moravě: Víno, ženy, zpěv. A to myslím doslova:-)

Co děláš proti šedi?

Snažím se žít pestře, oblékat se do bílé a šířit mezi lidi úsměv a světlo:-)

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.