Share |

Březnové novinky na DVD a Blu-Ray

foto: magic box

Tento měsíc vychází spousta filmů, je z čeho vybírat.

Sedm (Blu-ray) (Seven)
Datum uvedení: 28.3.2012
MOC 499,- Kč
Mysteriozní, Kriminální, Thriller, Drama, USA, 1995

Hrají: Brad Pitt, Morgan Freeman, Gwyneth Paltrow, R. Lee Ermey, Andrew Kevin Walker, John Cassini, Reg E. Cathey, Bob Collins, Richard Roundtree, Alfonso Freeman, John C. McGinley, Kevin Spacey a další
Režie: David Fincher
Hudba: Howard Shore
Délka: 127 min.

OBŽERSTVÍ. LAKOTA. LENOST. HNĚV. PÝCHA. SMILSTVO. ZÁVIST.

Info o filmu: Dva policisté (Brad Pitt a Morgan Freeman) jsou na stopě geniálního vraha, zodpovědného za sérii děsivých vražd, jejichž oběti spojuje sedm smrtelných hříchů.V jedné z rolí tohoto kvalitního trhilleru, zasazeného do temného města nasáklého bolestí a zkázou, uvidíte také Gwyneth Paltrow. David Fincher (Klub rváčů, Zodiac, Podivuhodný případ Benjamina Buttona) s dokonalou znalostí našich nejhlubších obav pevně svírá otěže akce – fyzické, psychické i spirituální – neodvratně směřující k rozuzlení, které do hloubi otřese i tou nejzatvrzelejší duší.

Bonusy:
• 4 komentáře s režisérem Davidem Fincherem, herci Bradem Pittem a Morganem Freemanem a dalšími členy štábu
• Vynechané / prodloužené scény
• Alternativní konce
• Rozbor úvodu z více kamerových úhlů s různými verzemi zvukové stopy a dvěma průvodními komentáři
• Výprava a fotografie z filmu s komentářem
• Deníky: detailní záběry zápisků Johna Doea
• Remastering pro domácí kina: alternativní záběry a zvukové stopy, porovnání originálu a remasterované verze
• Trailer

Kocour v botách (Blu-ray) 3D+2D (Puss in Boots)
Datum uvedení: 28.3.2012
MOC 699,- Kč
Dobrodružný, Komedie, Animovaný, USA, 2011

Hrají: Antonio Banderas, Salma Hayek, Zach Galifianakis, Billy Bob Thornton, Guillermo del Toro, Tom McGrath, Chris Miller
Režie: Chris Miller
Hudba: Henry Jackman
Délka: 90 min.

Info o filmu: Ve Shrekovi tenhle neobyčejný mluvka okouzlil… Teď si užijte „ohromně vtipný“ (Associated Press) animovaný příběh o tom, jak ke své slávě a botám přišel! Milovník, rváč a vyděděnec Kocour v botách (Antonio Banderas) riskuje svých devět životů, když se spolu s Čiči Tlapičkou (Salma Hayek) a Valdou Cvaldou (Zach Galifianakis) vydává vstříc rozhodujícímu střetu s nechvalně známou dvojicí Jackem a Jill (Billy Bob Thornton, Amy Sedaris). Sledujte pravdivý příběh proslulého, mýty opředeného kocoura – Kocoura v botách!

Tarzan (Blu-ray) (Tarzan)
Datum uvedení: 28.3.2012
MOC 499,- Kč
Animovaný, Rodinný, Pohádka, USA, 1999

Hrají: Tony Goldwyn, Minnie Driver, Glenn Close, Brian Blessed, Nigel Hawthorne, Lance Henriksen a další
Režie: vin Lima, Chris Buck
Délka: 78 min.

Info o filmu: Disneyho Tarzan je výbornou adaptací klasického příběhu o opičím muži, jehož autorem je Edgar Rice Burroughs. Těšte se na divoké a exotické dobrodružství plné legračních zvířecích postav - budete se smát na celé kolo! „Tarzan“ pojmenuje v samém srdci africké džungle gorilí máma osiřelé lidské mládě a přijme ho za své, ačkoli vůdce gorilí smečky Kerčak tuto „holou podivnost“ zavrhl. Tarzan tedy vyrůstá po boku mazaného gorilího mládence Terka a lehce neurotického slona Tantora a při tom si osvojuje všechny instinkty a schopnosti zvířete z džungle. Ať už jde o ručkování na liánách anebo surfování na listech, Tarzan to všechno dokáže s ohromující rychlostí a lehkostí. Najednou se ale v džungli objeví příslušníci Tarzanova rodu, lidé, kteří s sebou přivedou i krásnou Jane. S jejich příchodem se odkryje i nepřeklenutelná propast mezi světem, ve kterém dosud Tarzan žil, a světem, do kterého patří.
Ve filmu uslyšíte i slavné písně od Phila Collinse.

Rozhovor - Sběratelská edice (Conversation)
Datum uvedení: 21.3.2012
MOC 199,- Kč
Kriminální, Thriller, Drama, USA, 1974

Hrají: Gene Hackman, John Cazale, Allen Garfield, Frederic Forrest, Cindy Williams, Teri Garr, Harrison Ford, Robert Duvall a další
Režie: Francis Ford Coppola
Délka: 109 min.

Mistrovský kousek Francise Forda Coppoly v oblasti současné paranoi! 3 nominace na cenu Filmové Akademie za nejlepší film, původní scénář a zvuk. Držitel ocenění za rok 1974 z filmového festivalu v Cannes.

Info o filmu: Záhadné drama Francise Forda Coppoly zkoumá morální hodnoty soukromí. V hlavní roli se představí Gene Hackman jako Harry Caul, expert na bezpečnost a dohled. Jeho každodenní práce, odposlech, se změní v noční můru, ve které Harry stále slyší něco, co jej ruší v nahrávání mladého páru v parku. Začíná se obávat toho, že by nahrávka mohla být zneužita. Postupně se zaplétá do labyrintu tajemství a vražd.
Rozhovor byl natočen mezi filmy Kmotr a Kmotr II.

Skleněné peklo (Towering Inferno)
Datum uvedení: 21.3.2012
MOC 199,- Kč
Thriller, Akční, Drama, USA, 1974

Hrají: Steve McQueen, Paul Newman, William Holden, Faye Dunaway, Fred Astaire, Susan Blakely, Richard Chamberlain a další
Režie: John Guillermin, Irwin Allen
Délka: 159 min.

Info o filmu: Nejvyšší budova na světě je do nebe sahající důkaz vynalézavosti a inovace.
V rukou „pána pohromy“ režiséra filmu Irwina Allena (Dobrodružství Poseidonu), je to také nejvyšší světová zápalka. Hvězdné herecké obsazení tohoto dlouhého příběhu mohutných rozměrů shromáždilo: Osm nominací na cenu Akademie a tři Oscary.Během večere při slavnostním otevírání vypukne požár, který uvězní lidi ve vyšších podlažích…zažehne mnohé příběhy hrdinství a porážek, jenž zahrnují i hasiče (Steve McQueen), architekta (Paul Newman) a ostatní, kteří jsou chyceni v ocelovo-skleněném pekle (včetně Williama Holdena, Fay Dunaway, Freda Astaira a Jennifer Jones).
S hvězdnou silou, pyrotechnikou a se spoustou napětí, zaútočilo Skleněné peklo na pokladny po celém světě.

Flynn Carsen 3: Jidášův kalich (Librarian 3)
Datum uvedení: 21.3.2012
MOC 99,- Kč
Dobrodružný, Akční, Fantasy, USA, 2008

Hrají: Noah Wyle, Bruce Davison, Stana Katic, Bob Newhart, Jane Curtin, Jonathan Frakes
Režie: Jonathan Frakes
Délka: 87 min.

Info o filmu: Knihovník Flynn Carsen (Noah Wyle) se po rozchodu se svou přítelkyní vydává na dovolenou do New Orleans. Mezitím se kdesi v rumunské části Karpat snaží skupina bývalých agentů KGB, v čele se Sergejem Kubichkem (Dikran Tulaine), vypátrat pozůstatky slavného upíra Vlada Draculy. Jejich cílem je obnovení bývalé slávy Sovětského svazu pomocí nesmrtelné armády upírů. Ke vzkříšení prince Vlada je však, dle dávných pověstí, nezbytně nutné vlastnit Jidášův kalich. S hledáním kalichu jim má pomoci profesor historie Lazlo, který je právě k tomuto účelu unesen.

Poslední čas na lásku (Last Chance Harvey)
Datum uvedení: 21.3.2012
MOC 99,- Kč
Drama, Romantický, Komedie, USA, 2008
Hrají: Dustin Hoffman, Emma Thompson, Eileen Atkins, Kathy Baker, Liane Balaban, James Brolin, Richard Schiff, Bronagh Gallagher, Daniel Lapaine, Patrick Baladi, Michael Landes
Režie: Joel Hopkins
Délka: 89 min.

Info o filmu: Američan Harvey Shine (Dustin Hoffman) je skladatel. Bohužel se mu nedostává právě velkého úspěchu a tak od svého zaměstnavatele dostane poslední šanci vše napravit. Krátce na to Harvey odjíždí do Londýna na svatbu své dcery. Ani na té se mu však příliš nedaří a to až do chvíle, kdy v letištním baru potká Kate (Emma Thompson), zaměstnankyni místní letištní pobočky. Setkání
naprosto změní jejich život i pohled na něj. Je možné potkat první lásku na poslední chvíli?

Moje krásná učitelka (Larry Crowne)
Datum uvedení: 21.3.2012
MOC 299,- Kč
Komedie, USA, 2011

Hrají: Tom Hanks, Julia Roberts, Rami Malek, Jon Seda, Taraji P. Henson, Bryan Cranston, Wilmer Valderrama a další
Režie: Tom Hanks
Hudba: James Newton Howard
Délka: 98 min.

O druhé šanci, kterou už nikdo nečekal

Info o filmu: Oscarový Tom Hanks v nové americké komedii Moje krásná učitelka představuje Larryho - milého muže středních let, který vinou ekonomické krize i svého věku přichází o práci. V zápětí Larry zjišťuje, že bez vzdělání nové slušné zaměstnání nezíská. Rozhodne se proto pro návrat do školních lavic.
Tam se mimo jiné zapíše do kurzu komunikace, který vede osobitá a okouzlující Mercedes v podání Julie Roberts. O co více je profesionálkou ve svých hodinách, o to více tápe ve svém osobním životě. Co se stane, když se tito dva potkají ve chvíli, kdy si oba myslí, že se jejich život ocitl ve slepé uličce?

Vymítač ďábla: Původní a prodloužená režisérská verze 2DVD
(Exorcist)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 199,- Kč
Thriller, Horor, Drama, USA, 1973

Hrají: Ellen Burstyn, Max von Sydow, Lee J. Cobb, Kitty Winn, Jason Miller, Linda Blair
Režie: William Friedkin
Délka: 127 min.
Obsahuje původní i prodlouženou verzi filmu

Info o filmu: Víra v ďábla. A víra, že ďábel může být zapuzen. Z těchto dvou pramenů víry splétají autor William Peter Blatty a režisér William Friedkin děsivý a realistický příběh nevinné dívky, posedlé zlovolnou entitou. O exorcismu čtrnáctiletého chlapce v Marylandu slyšel Blatty v roce 1949 během svých studií na univerzitě a tato událost o dvě desetiletí později inspirovala jeho fascinující román.
Friedkin, jehož Francouzská spojka – Štvanice (1971) získala Oscara® za nejlepší režii, dal dohromady nezapomenutelně působivé herecké výkony Lindy Blair jako bezmocné Regan, Ellen Burstyn v roli její zoufalé matky, Jasona Millera jako pochybnostmi zmítaného otce Karrase a Maxe von Sydowa jako zaníceného jezuitského exorcisty otce Merrina.
Vymítač ďábla, který získal Oscary TM (1973) za nejlepší adaptovaný scénář (Blatty) a nejlepší zvuk, zůstává jedním z nejpoutavějších a nejvíce šokujících filmů, jaké kdy byly natočeny.

Disk 1:
Původní verze s českým audiem
Jazyky: čeština (1.0), angličtina (5.1)
Titulky: české, anglické
119 min.

Disk 2:
Prodloužená režisérská verze
Jazyky: angličtina
Titulky: české, francouzské, italské, španělské, holandské, maďarské, polské, ruské, anglické a německé pro neslyšící
Bonusy:
• Komentář Williama Friedkina
• Filmové upoutávky: Verze, kterou jste ještě neviděli, Náš nejhlubší děs
• TV spoty: Nejnapínavější, Nejděsivější, Návraty
• Rádiové spoty: Ďábel sám, Náš nejhlubší děs

Kdo se bojí Virginie Woolfové ? (Who is afraid of Virginia Woolf ?)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 199,- Kč
Drama, USA, 1966
Hrají: Elizabeth Taylor, Richard Burton, George Segal, Sandy Dennis a další
Režie: Mike Nichols
Délka: 125 min.

Poprvé s českým dabingem
Info o filmu: Elizabeth Taylor a Richard Burton jsou ideální představitelé zlovolných manželů Marthy a George v prvním filmu režiséra Mika Nicholse podle nezapomenutelné předlohy Edwarda Albeeho: Kdo se bojí Virginie Woolfové? Elizabeth Taylor získala za roli svého druhého Oscara® (cenu New York Film Critics, cenu National Board of Review a ocenění pro nejlepší herečku od British Film Academy). Burton se jí svým výkonem vyrovná jako emocionálně vyčerpaný partner Marthy. V roli manželského páru, který se nevědomky připlete do víru destrukce, uvidíte také George Segala a držitelku Oscara® za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli Sandy Dennis. Film získal celkem 5 Oscarů®* a zůstává i po 40 letech milníkem filmové historie.
Zajímavost: Jediný film v historii, který byl nominován na Oscara® ve všech třinácti kategoriích, z nichž byl oceněn pěti.

Kung Fu Panda 2 (Blu-ray) 3D+2D (Kung Fu Panda 2. BD)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 599,- Kč
Animovaný, Pohádka, Dětský, Komedie, Rodinný, USA, 2011

Hrají: Jack Black, Angelina Jolie, Seth Rogen, Dustin Hoffman, Lucy Liu, James Hong, David Cross, Michelle Yeoh, Jean-Claude Van Damme, Victor Garber, Gary Oldman, James Woods, Jackie Chan, Danny R. McBride, Dennis Haysbert
Režie: Jennifer Yuh
Hudba: Hans Zimmer, John Powell
Délka: 90 min.

Info o filmu: Z produkce studia DreamWorks Animation přichází Kung Fu Panda! Nechte se okouzlit „půvabným dílkem, které patří k absolutní špičce mezi animovanými filmy“ (Leonard Maltin, Entertainment Tonight). Pandí nemotora Po, kterého znamenitě namluvil Jack Black, má velkou slabost pro nudle a hlavu plnou snů. Po se touží stát legendárním Dračím bojovníkem, jenže nejdříve musí přijmout sám sebe takového, jaký je. Díky skvělému humoru, bojovým scénám a zcela originální animaci nabízí Kung Fu Panda „naprosto dokonalou zábavu… Tenhle film má duši a to je jeho tajná zbraň.“ – Richard Corliss, Time.

Megamysl (Blu-ray) 3D+2D (Megamind)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 599,- Kč
Sci-Fi, Animovaný, Komedie, Rodinný, USA, 2010
Hrají: Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill, David Cross a další
Režie: Tom McGrath
Délka: 95 min.

Info o filmu: Megamysl, to je od začátku až do konce mimořádně vtipný akční film, který dává všem příběhům o superhrdinech zcela nový rozměr. Sny ďábelského zločince Megamysla (Will Ferrel) o dobytí Metro City a porážce jeho ochránce Metromana (Brad Pitt) se stanou skutečností. Jenže na scéně se objevuje další záporný hrdina (Jonah Hill) a propuká divoký chaos. Největší mozek na světě a jeho komický kumpán Minion (David Cross) se náhle ocitají v rolích zachránců. Hvězdné herecké obsazení včetně Tiny Fey a fascinující animace dělá z Megamysla „chytrou, zábavnou a originální lahůdku“. – Michael O’Sullivan, The Washington Post

Ke sledování tohoto filmu ve 3D potřebujete:
Full HD 3D televizor + kompatibilní 3D brýle + Blu-ray 3D přehrávač + vysokorychlostní HDMI kabel 1.4
Tento BD 3D disk lze přehrávat i v režimu 2D.

Shrek: Zvonec a konec (Blu-ray) 3D+2D (Shrek Forever After)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 599,- Kč
Animovaný, USA, 2010
Hrají: Cameron Diaz, Eddie Murphy, Mike Myers, Antonio Banderas, Justin Timberlake
Režie: Mike Mitchell
Délka: 93 min.
Poslední kapitola

Info o filmu: Na začátku originální pohádky – nepohádky, která zásadním způsobem ovlivnila všechny další animované filmy, byl roztomilý zlobr, jeho kamarád mluvící osel a vysvobození krásné princezny. Teď dekáda ve znamení Oscarem* ověnčeného Shreka vrcholí – je tu závěrečná kapitola s výstižným názvem Shrek: Zvonec a konec.
Shrekovi se stýská po starých časech, kdy byl ještě „skutečným“ zlobrem, a tak podepíše kouzelnou smlouvu s Rampelníkem. Jenže v tu chvíli se všichni a všechno, co do té doby znal, změní. Oslík si najednou ne a ne vzpomenout na svého nejlepšího přítele, z Fiony je drsná princezna-bojovnice a obtloustlý Kocour v botách se sotva valí. Mají jen 24 hodin na to, aby společnými silami zrušili účinky smlouvy, zachránili království Za sedmero horami a opět spolu žili šťastně, až do smrti - pak zazvoní zvonec…

Shrek (Blu-ray) 3D (Shrek)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 599,- Kč
Rodinný, Dobrodružný, Animovaný, Komedie, USA, 2001

Hrají: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, John Lithgow, Vincent Cassel, Jim Cummings, Simon J. Smith, Conrad Vernon, Ian Abercrombie, Andrew Adamson, Chris Miller, Kathleen Freeman, Christopher Knights
Režie: Vicky Jenson, Andrew Adamson
Délka: 90 min.

Shrek 2 (Blu-ray) 3D (Shrek 2.)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 599,- Kč
Dobrodružný, Animovaný, Rodinný, Komedie, USA, 2004

Hrají: Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Julie Andrews, Antonio Banderas, John Cleese, Rupert Everett, Jennifer Saunders, Kelly Asbury, Conrad Vernon, Chris Miller, Joan Rivers, Andrew Adamson, Christopher Knights, Larry King, Simon Cowell
Režie: Conrad Vernon, Andrew Adamson, Kelly Asbury
Délka: 92 min.

Pianista (Blu-ray) (The Pianist)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 399,- Kč
Drama, Válečný, Životopisný, Velká Británie, Francie, 2002
Hrají: Adrien Brody, Thomas Kretschmann, Michal Zebrowski, Frank Finlay, Maureen Lipman, Emilia Fox a další
Režie: Roman Polanski
Délka: 157 min.

Vítěz 3 Cen Akademie Nejlepší herec - Adrien Brody Nejlepší režie - Roman Polanski Nejlepší scénář - Ronald Harwood

Info o filmu: Film Pianista je skutečný příběh vynikajícího pianisty a skladatele Wladyslawa Szpilmana, kterého ztvárnil oscarový Adrien Brody. Szpilman patřil k nejuznávanějším mladým hudebníkům své doby. Bohužel jen do chvíle, kdy byla jeho slibně se rozbíhající kariéra přerušena propuknutím 2. světové války. Tento silný a působivý snímek sleduje Szpilmanovu hrdinskou a inspirující cestu za přežitím s nečekanou pomocí soucitné německé úřednice. Skutečně nezapomenutelné epické dílo, které vypovídá o síle naděje i o pevnosti lidské duše. Idealistický filmař Romana Polanski v nejosobnějším filmu své kariéry vypráví neuvěřitelný příběh o mistrovském návratu do života.

Mulholland Drive (Blu-ray) (Mulholland Drive)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 399,- Kč
Drama, Thriller, USA, Francie, 2001

Hrají: Naomi Watts, Laura Harring, Ann Miller, Dan Hedaya, Justin Theroux, Brent Briscoe, Robert Forster a další
Režie: David Lynch
Délka: 147 min.

Info o filmu: Tento kritikou opěvovaný brilantně zlověstný psychologicko-sexuální thriller plný podivných snů, neopětované lásky a spalující závisti se zrodil v těch nejtemnějších zákoutích Hollywoodu. Dvě mladé krásky pátrají v temných ulicích po minulosti jedné z nich, balancují přitom na velmi tenké hranici reality, snu a noční můry.

Billy Elliot (Blu-ray) (Billy Elliot)
Datum uvedení: 14.3.2012
MOC 399,- Kč
Drama, Hudební, Komedie, Velká Británie, Francie, 2000
Hrají: Jamie Bell, Jamie Draven, Gary Lewis, Julie Walters, Charlie Hardwick, Stephen Mangan, Patrick Malahide, Diana Kent, Lee Williams
Režie: Stephen Daldry
Délka: 114 min.

Život horníkova syna ze severu Anglie se navždy změní, když se cestou z boxu nachomýtne k hodině baletu.

Nebožtíci přejí lásce (Avanti!)
Datum uvedení: 7.3.2012
MOC 199,- Kč
Romantický, Komedie, Itálie, USA, 1972
Hrají: Jack Lemmon, Juliet Mills, Clive Revill, Pippo Franco, Yanti Somer, Gianfranco Barra, María Rosa Sclauzero, Ty Hardin, Janet Agren
Režie: Billy Wilder
Délka: 139 min.

Info o filmu: V této veselé komedii od uznávaného spisovatele a režiséra Billa Wildera a scénáristy I. A. L. Diamonda, objeví zámožný Američan během svého pobytu v Itálii milostný románek a význam slova „Avanti!“. Wendell Armbruster (Lemmon), americký podnikatel, odjede do Itálie, aby získal tělo svého otce, který zahynul při osudové autonehodě. Zjišťuje, že se zamotal do zdánlivě nekonečného procesu byrokracie a je šokován skutečností, že jeho otec měl milenku, která s ním zemřela při autonehodě.
Když dorazí dcera oné milenky (Juliet Mills), aby odvezla tělo své matky zpět do Anglie, přeskočí mezi ní a Wendellem jiskra.
Když těla rodičů zmizí z márnice, začne pátrání, které v této záhadné záležitosti dá tyto dva rozhořčené nepřátele dohromady.
„Nebožtíci přejí lásce je stejně tak krásný film jako další klasiky od Wildera/Diamonda/Lemmona – Někdo to rád horké nebo Sladká Irma. Krásné prostředí a skvělý herecký výkon dělají z toho snímku skutečného miláčka filmů.“

Hra o trůny 1. série (Game of Thrones Season 1)
Datum uvedení: 7.3.2012
MOC 999,- Kč
TV seriál, Fantasy, Drama, USA, 2011

Hrají: Ron Donachie, Mark Addy, Sean Bean, Michelle Fairley, Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage, Iain Glen a další
Režie: Brian Kirk, Daniel Minahan, Alan Taylor, Timothy Van Patten
Délka: 539 min.

Skandální odhalení (Blu-ray) (Disclosure)
Datum uvedení: 7.3.2012
MOC 399,- Kč
Thriller, Drama, USA, 1994
Hrají: Michael Douglas, Demi Moore, Donald Sutherland, Caroline Goodall, Roma Maffia, Dylan Baker, Rosemary Forsyth, Michael Chieffo, Trevor Einhorn, Anneliza Scott, Donal Logue, Dennis Miller
Režie: Barry Levinson
Délka: 132 min.

Více na: www.magicbox.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.