Share |

Bluesový Aperitiv ochutná v Šumperku sedm nadějných kapel

foto: pořadatel akce

Také letos dá mezinárodní hudební soutěž Blues Aperitiv šanci bluesmanům, aby si „vyhráli“ účast na prestižním festivalu Blues Alive, který se letos uskuteční v Šumperku od 14. do 16. listopadu. Finálový koncert soutěže proběhne 22. března ve velkém sále DK Šumperk. Naživo se při něm představí sedm skupin, které vybrala odborná porota složená z hudebních publicistů, aktivních muzikantů a festivalových promotérů.
 
Do 15. ročníku soutěže Blues Aperitiv se přihlásilo 21 kapel z Polska, Skotska a Česka. Počet je stejný jako vloni. Naopak poprvé se mezi přihlášenými neobjevila ani jedna kapela ze Slovenska. „Velmi nás těší, že i když pořádáme již 15. ročník Aperitivu, stále se objevuje dost nových bluesových kapel, které mají chuť bojovat o účast v programu Blues Alive. Vedle zavedených kapel se hlásí i zcela nové soubory, stejně tak nás těší, že z původně ryze českého festivalu je akce mezinárodní,“ říká ředitel festivalu Vladimír Rybička.
 
Ze sedmi vybraných kapel vzejdou dva vítězové, kterým pořadatelé garantují místa v hlavním programu renomovaného festivalu Blues Alive. Avšak zkušenost z minulých ročníků dává naději více než pouze dvěma souborům! I další účinkující, kteří na přehlídce Blues Aperitiv zaujmou porotu či uspějí v diváckém hlasování,  mohou dostat pozvánku k účinkování na vedlejších scénách Blues Alive či na přehlídkách v Polsku.
 
Vstupné na finálový koncert je 90 korun. Více informací na www.bluesalive.cz.
 
Postupující na finálový koncert Blues Aperitiv XV.
Blues Station / CZ
Roadside / PL
H-H Blues / CZ
Jan Galach Band / PL
Joanna Knitter Blues & Folk / PL
Jakub Racek & Radek Vaňkát /CZ
M.J. & The Electric Blue / CZ
 
Náhradníci:
Dr Knife and the Blues Sharpeners / PL
Fried Ace / CZ


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.