Share |

Blíží se 23. knižní veletrh a literární festival Svět knihy

foto: pořadatel akce

Letošní ročník mezinárodního knižního veletrhu a literárního festivalu Svět knihy Praha je již třiadvacátým v řadě. Navzdory dlouhé tradici však má i pro letošek připraveny novinky. Ke stávajícím vystavovatelům přibude celý pavilón menších specializovaných vydavatelství.

Festivalová část se rozšíří také do reprezentativních prostor Lapidária a bude oživena také plocha před Průmyslovým palácem. Program bude probíhat rovněž v nové literární vzducholodi nad Galerií DOX, Prahu budou moci návštěvníci veletrhu objevovat formou literárních procházek. Hlavními tématy roku 2017 jsou Genius loci v literatuře, Kniha jako objekt a Audioknihy. Pro návštěvníky se brány veletrhu otevřou od čtvrtka 11. do neděle 14. května.

Loňské téma akcentující město v literatuře se letos objeví v hlavním tématu „Genius loci v literatuře“ s podtitulem „M(ě/í)sto v hlavní roli“. Jak uvádí ředitel veletrhu Radovan Auer: „Díky tématu genia loci v literatuře se do dramaturgického hledáčku významně dostávají města, která spolu s Prahou sdílejí titul Kreativní město literatury UNESCO. Měst, jež jsou nositeli titulu, je na světě dvacet. Oslovili jsme všechna města a zhruba třetina z nich se letos na veletrhu představí – potvrzeny jsou delegace z Nottinghamu, Barcelony, Granady, Krakova, Dublinu či Lvova. Pro návštěvníky bude jistě zajímavé se dozvědět,“ doplňuje Auer.

/FB EVENT/

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.