Share |

Bistrot 104: Skvělá gastronomie v severském stylu za normální ceny

Není to tak dlouho, co jsme psali o podniku jménem Open, který fungoval chvíli na Korunní. To je už minulost - nyní v příjemném prostoru sídlí velice zajímavý podnik, který vám vřele doporučujeme. Proč?
 
Bistrot 104 nabízí zajímavě servírovaná jídla, jaká známe z vysoké gastronomie, ale za ceny, které si může dovolit střední třída. Hlavní ale je, že nejen vypadají dobře, ale také skvěle chutnají: Naše výprava ochutnala asi deset věcí a všechny byly strašně dobré - což je skóre, jakého nedosahuje ani řada nóbl podniků, kde necháte mnoho tisíc.
 
Potetovaný a povídavý šéfkuchař Pavol Pavlík si udělal jméno v restauraci Le Terroir, kam se vypracoval přes další místa (zejména hotely, nejdřív v Tatrách, pak v Praze). Na Korunní přinesl mj. invenční práci se surovinami, různé espumy a jedlé papíry a servírování jinak než na talíři. Poctivost, sezónnost a důraz na lokální suroviny jsou dnes očekávatelné u každého nového podniku, ale i tak stojí za zmínku. Na přelomu zimy a jara 2017 to konkrétně znamená třeba kapra, červenou řepu, oštěpek, med, kysané zelí... v zajímavých kombinacích a nečekaných souvislostech. Servírováno na přírodninách, s klacíky nebo třeba v maličké skleněné lahvičce se špuntíčkem. Je to zábavné, dobrodružné a hravé, ale přitom to není takové okázalé třeštění, které u některých snaživců přebije samotné chutě - Bistrot 104 na nás dělalo celkově - nejen jídlem, ale i interiérem a chováním personálu - dojem určité pokory a civilnosti. Což je další důvod, proč se sem hodláme vracet s přáteli i rodinami.
 
 
Bistrot 104
Korunní 104, Praha 2
Otevřeno Po-SO 11-15 a 18-23 
Neděle a pondělí zavřeno
www.bistrot.cz
www.facebook.com/BistrotKorunni104
tel 272 660 837
 
Pár mobilních výcvaků najdete na našem fb. Jděte se na Korunní radši ale podívat osobně.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.