Share |

Bio povlečení AMWA Ethera

foto AMWA

 
Společnost AMWA Organic, první český specializovaný výrobce a dodavatel biotextilu, nedávno spustila novou řadu bio povlečení AMWA Ethera ze 100% nebělené bio a fairtrade bavlny.
 
Co je bio a fairtrade bavlna?
Při jejím pěstování a zpracování byly pod dohledem mezinárodních certifikačních organizací dodržovány etické a ekologické standardy, jejichž podstatou je ochrana životního prostředí a zdraví pracovníků. Drtivá většina světového textilního průmyslu je dnes totiž lokalizována v rozvojových zemích, jejichž legislativa umožňuje vyrábět za nelidských, až otrockých podmínek... U výrobků s certifikáty bio a fairtrade však můžete mít jistotu, že se na výrobě se nepodílely děti, nebyly použity žádné jedovaté chemikálie (např. při pěstování bavlny velmi diskutované pesticidy), pracovníkům byly vytvořeny lidsky důstojné pracovní podmínky a dostali spravedlivou odměnu, která jim umožňuje uživit své rodiny...
 
Zdraví pro Zemi, pro lidi v rozvojových státech, ale i pro vás!
Pozitivní efekt však bio povlečení přináší i přímo vám! Biotextilní materiály se vyrábí podle mezinárodních ekologických standardů vylučujících používání jinak běžných, pro zdraví diskutabilních či rovnou nebezpečných chemikálií – ať už při pěstování bavlníkových keřů či během složité přeměny bavlněných vláken na konečný výrobek. Biotextil je díky tomu velmi příjemný na dotek – prostě takový, jak ho navrhla příroda. Oproti konvenčním výrobkům navíc obvykle déle vydrží, neboť se při výrobě vyhnul desítkám ošetření agresivními chemikáliemi.
 
Chemie v nás
Celkové nadužívání chemikálií v potravinách, textiliích i dalších výrobcích se již řadu let spolu se znečištěním životního prostředí negativně odráží na zhoršujícím se zdraví lidí. Používání biotextilu proto pro organismus znamená výraznou úlevu od cizorodé chemické zátěže, kterou neustále vstřebáváme ze vzduchu, stravy a skrze pokožku také z konvenčního textilu, který obsahuje zbytková množství různých chemikálií... Povlečení a prostěradla jsou přitom zdaleka nejefektivnější způsob, jak s biotextilem začít. Stačí totiž dvě sady a máte postaráno o čistý prostor pro své tělo na celou třetinu každého dne! Během spánku navíc nejhlouběji regenerujeme, což je o důvod víc, proč právě v tuto dobu má použití biotextilu největší smysl.
 
A jste-li alergici, není asi o čem dlouho diskutovat. Předtím, než sáhnete pro lécích, určitě zkuste ze svého bezprostředního okolí odstranit kritické elementy chemického znečištění – jako je například právě konvenční textil. Možná i vy díky tomu zjistíte, že jste se nejen lépe vyspali, ale zmírňují se, či přímo mizí vaše obtíže.
 
Zdravý prostor pro spánek si však zasloužíme všichni.
 
Více informací a další výrobky z domácího biotextilu najdete na www.amwa.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.