Share |

Apparat zahraje už dnes v Paláci Akropolis Vojnu a mír

foto: pořadatel akce

Berlínský producent Apparat zkomponoval nejnáročnější dílo své dosavadní kariéry, napsal a nahrál scénickou hudbu k zásadnímu románu světové literatury Vojna a mír. Dnes 21. května bude tuto desku hrát živě v pražském Paláci Akropolis na Conference.

„Apparat již dávno zamával svým rave/techno počátkům, jeho současná tvář je hudebně komplikovanější a on sám se nebrání novým formám, práce se smyčci a akustikou v širším rozsahu mu svědčí. Dorostl tak do komplexního skladatele, kdy „Krieg Und Frieden (Music For Theatre)“ je plně funkční výpravou do hutných výrazových atmosfér,“ napsal o nové Apparatově desce hudební publicista Dan Hájek.

Ano, Sascha Ring, jak zní občanské jméno berlínského producenta narozeného ve Východním Německu, ušel od roku 2001, kdy na vlastní značce vydal debutové album Multifunktionsebene, dlouhou cestu. Začínal jako tvůrce tanečního techna, později koketoval s ambientem a dnes dává při skládání hudby důraz spíš na zvukový design než beatový rytmus.

Do velkého světa Apparata uvedl John Peel, který ho před devíti lety pozval do své vyhlášené show na britské stanici BBC Radio One. Několik skladeb z této události Apparat později vydal na EP. V Česku se Sascha Ring poprvé objevil po boku německé producentky Ellen Allien, s kterou vydal dvě alba Berlinette a Orchestra of Bubbles. Jejich společná vystoupení byla vždy hudebním zážitkem. Skvělý set zahráli například na festivale Summer of Love v roce 2007.

Tento rok také Apparat zformoval vlastní kapelu a nahrál výborné album Walls, na kterém se podíleli mimo jiné pianista Raz Ohara a bubeník Jörg Waehner. Respektovaný server Pitchfork.com desku ocenil hodnocenim 8,1 z 10 možných. Také aktuální album scénické hudby ke slavnému románu L. N. Tolstého Apparat plays Krieg und Frieden dostalo od redaktorů tohoto webu vysoké hodnocení 7,5 z 10.

Nyní je Sascha Ring s kapelou na turné k novince, která vznikla původně pouze pro stejnojmenné divadelní představení. Do Prahy s ní přijíždí právě teď a již dnes 21. května zahraje v Paláci Akropolis na Conference. Vstupenky jsou k dostání přímo v klubu nebo v předprodejích Eventim.cz, Ticketpro.cz a Ticketportal.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.