Share |

Anketa o módě a stylu: designerka Adéla Vinšová

foto archiv Adély Vinšové

Adéla Vinšová.

Mladá návrhářka a žena plná nápadů.

Své jméno spojila například s francouzskou surfařskou značkou KanaBeach, designovou značkou Vajco a ušatými čepicemi Miliondolar.

Momentálně působí ve firmě Ragwear.

Ikdyz se to teď zda jako pár blbejch vět, ale už u toho sedím tři hodiny a po dlouhým psaní o životní filozofii, komunistech a velikosti kleci pro slepice jsem musela všechno smazat a začít znova :-) tady je výsledek. Nuda, o módě je tam hovno .. ale co je to móda že jo .. jinak nemám háčky a čárky, jsem v Hamburgu a Venouš má německou klávesnici. Co říkáš na tuhle foto? Žádná umělecká, ale je taková živočišná .. Shanghai, teplo .. úsměv, celá já ne?
 
 
Tvá definice módy a stylu?
Móda je mít iphone, móda je jist bio které okolo bio jenom šlo, a móda je dělat všechno, co je v módě.
Hledat vlastní identitu, držet krok s mainstreemem, zůstat originální a neskončit u psychologa s pocitem vyhoření je výsledek doby, kdy máme všechno naservírováno na zlatem podnose. Svobodu a spousty možnosti ve kterých se ztrácíme. Hledat si svoje místo pod sluncem a nebýt jenom jeden z davu to je styl.
 
Co máš nejraději na své práci?
 
Ať budu dělat módní návrhářku, pokojskou nebo kydat hnůj budu svoji práci milovat, protože jsem si ji vybrala.
 
Jak si dobíjíš baterky?
 
Velká města, kde se móda a styl vytvářejí v intervalech pikosekundy, mě na jednu stranu inspirují, na druhou ale neuvěřitelně vysávají. Energii čerpám z míst, kde se zastavil čas anebo plyne tak pomalu, že zpomalím i já. Mluvím o vesnicích, lese, řekách, říčkách, polích, hvězdami poseté obloze a vůni louky po dešti. Zní to učebnicové romantický a kýčové, ale jako holka z vesnice potrebuju svoji dávku certsveho vzduchu ať je to kdekoliv. Miluju šum oceánu a svobodu pohledu do jeho dálky. Miluju život a dravost všech řek a miluju různorodost zemského povrchu. Tam všude je energie, kterou potrebuju abych žila. Musím přiznat, že bez zeleného Oolongu bych taky nežila :-)
 
 
Co tě zaručeně potěší?
 
Těší mě, když se muž chová jak gentleman, když pustí mladí sednout stařenku v tramvají, těší mě úsměvy a radosti z úspěchu. Těší mě dobře Chardonay za 5 euro a těší mě chuť dýně Hokkaido.
 
Tvůj tip, co dělat proti šedi?
 
Mít sny a nebát se je naplnit. Já osobně neustále sedím na obláčku s růžovými brýlemi. Stále ziju s pocitem, že je život krásný, pestrý ale rozhodně ne SEDY! Protože já si ho šedý udělat nenechám :-)

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.