Share |

Analog FILM PHOTOGRAPHY DAY 2015

archiv pořadatele

Na akci jsou zváni hlavně příznivci fotografování na film, ale také všichni, kteří by si jej rádi vyzkoušeli. Na pražskou Lomography Ambasádu si můžete přijít užít příjemné „odpojené“ odpoledne i vy. Třetí ročník  globálních oslav Mezinárodního dne analogové fotografie přináší opět pestrý program. Čeká vás brunch, soutěže  o lomo fotoaparáty, také několik kreativních workshopů a přednášek a na závěr analogová party.

Pro tento den platí 10 zlatých pravidel Film Photography Day:

1. Zaznamenej každý moment (vyfoť ho na film)

2. Zapoj se poctivě (vypni Tinder)

3. Vyhni se připojení (prostě ho „nechej doma“)

4. Netwittruj svoje myšlenky (protože život se stejně nevtěsná do 140 znaků)

5. Řekni co máš na mysli (ale řekni to doopravdy)

6. Zapiš, co chceš říct (ale radějí na papír, než na obrazovku)

7. Připni si zážitky (na opravdovou tabuli, nikoliv na Pinterest)

8. Buď kreativní (zapoj ruce, ne počítač)

9. Deskové hry nejsou nuda (zapomeň na aplikace)

10. Buď chytrý – chytré telefony nejsou povoleny!

Oslavy začínají už od pondělí 30. března. Od tohoto dne se můžete osobně zapojit do velké tomboly na adrese Lomography Ambasády ve Vlašské 10 v Praze na Malé Straně. V den konání akce budou vylosováni tři výherci,  kteří získají fotoaparát Diana F+, La Sardina & Flash a Fisheye No. 2. V sobotu 11. dubna se dveře ambasády otevřou ve 12:00. Zahájení doprovodí brunch a start prvních workshopů. Odpoledne proběhne i velká soutěž o ceny, které se může zúčastnit každý. Kdo nemá svůj fotoaparát, tomu ho rádi půjčíme.  Každý účastník bude vybaven mapkou s vyznačenými místy v okolí. Ty musí zaznamenat originálním způsobem. Na nejleší čekají hodnotné ceny od Lomography. Vedle soutěže bude probíhat také workshop instantní neboli okamžité fotografie nebo fotogramy v temné komoře.Po celé odpoledne se můžete zastavit na ambasádě, abyste si vyzkoušeli New Petzval – portrétní objektiv z řady premium glass lens, který je věrnou kopií slavného objektivu z roku 1840. Stačí si vzít s sebou vlastní (D)SLR fotoaparát značky Canon nebo Nikon. Během celého dne bude k dispozici specialista, který je ochotný vám odpovědět na jakýkoliv dotaz z oblasti analogové fotografie. K dispozici vám na bližší seznámení bude nejnovější a nejhravější instantní fotoaparát všech dob Lomo'Instant. Na památku si můžete odnést vlastní portrét.

Od 18:00 se můžete těšit na veřejnou přednášku fotografa Tomáše Marečka, který je známý především svými černobílými dokumentárními snímky a polaroidovými transfery. Hovořit bude na téma street fotografie. Tato přednáška, stejně tak jako všechny ostatní kurzy a aktivity, je určena nejen pro milovníky analogu, ale také úplné začátečníky.

Celý den zakončí analogová party a vyhlášení velké tomboly. Těšit se můžete rovněž na akustický hudební doprovod.

12.00 - homemade brunch

13.00 - Lomo'Instant Photobooth /Tipy & Triky na super instantní fotky

14.00 - Začátek workshopu Velká analogová soutěž (Scavenger Hunt)

15.00 - Diana F+ workshop / Tipy & Triky

16.00 - Workshop v temné komoře - fotogramy

17.00 - Petzval

18.00 - Přednáška na téma "Street fotografie" s analogovým expertem Tomášem Mareček

19.00 - Unplugged koncert

20.00 - Vyhlášení tomboly + Vinyl DJ Kudros 90’ Party

22.00 - Konec party


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.