Share |

Alaverdi, litevský mantracore z Prahy, křtí třetí desku

Alaverdi

 
Průkopníci žánru „mantracore“ a milovníci netradičních hudebních formátů Alaverdi vydávají u labelu Červený kůň (www.cervenykun.cz) další desku, jejímž jádrem je výpravná patnáctiminutová instrumentální adaptace chmurné litevské pohádky "Egle, královna hadů". 
Kromě digitální podoby bude deska k mání i v limitované padesátikusové handmade edici s USB nosičem zabudovaným do vyběleného dřeva, obaleného plátnem s originálním sítotiskem od výtvarnice toy_box. Výraz „USB stick“ tedy získává v pojetí Alaverdi nový rozměr. Sítotiskový obraz navíc slouží jako booklet, plakát a motiv na triko zároveň. Každý kus je tak originálním kouskem s duší.
 
Kromě samotné instrumentálky a její komentované verze je součástí desky i čtená pohádka Egle v češtině, litevštině a angličtině (tu čte písničkář Justin Lavash) a tři další nové skladby Inner Peace, Chai-Dal a Sauna Independence.
 
Alaverdi pokřtí desku koncertem v úterý 19. února v pražském klubu Cross, vystoupí i Justin Lavash, motiv Egle bude zdarma sítotisknout toy_box (přineste si něco na potištění!), součástí bude i litevské veganské vaření.
 
Alaverdi působí v Praze od roku 2007. Údajně z potřeby šířit do světa pozitivní vibrace rozvíjejí bratři Vasiliasovi a basista Miškinis svůj hudební styl, přiléhavě nazvaný „mantracore“ podle úderných opakujících se sdělení.
 
Vydali dosud alba „Recycle or Die!“ (2008, s obalem z recyklovaného papíru) a „Make the Poor Rich“ (2010, s titulem raženým do dřevěných loubků). Hráli v Baskicku a v Litvě; s frontmanem kubánské punkové legendy Porno Para Ricardo vystoupili jako headline United Islands 2011, když zbytek PPR v Havaně nedostal výjezdní doložku.  
 
Album „Egle“ v elektronické i limitované verzi je k dostání přímo na stránkách vydavatelství Červený kůň (http://www.cervenykun.cz/profil-detail/7_alaverdi).
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.