Share |

Akademie designu ČR Czech Grand Design vyhlásila Cenu veřejnosti

foto: pořadatel akce

Byla vyhlášena poslední kategorie Výročních cen Akademie designu ČR Czech Grand Design, Cena veřejnosti. Vítězkou této kategorie se stává Lucie Koldová, loňská Grand designérka roku.
 
V letošním roce nebyla Cena veřejnosti udělena v rámci večera ve Stavovském divadle, ale byl jí věnován speciální prostor. První kolo probíhalo v rámci výstavy Nominace 2013 v Národním technickém muzeu. Druhé kolo bylo ukončeno  18.března a hlasování se uskutečnilo taktéž v rámci výstavy a na stránkách www.czechgranddesign.cz.
 
Do finále Ceny veřejnosti se s nejvíce hlasy dostali tito tvůrci: Módní designérka Monika Drápalová za kolekci The Free Circle pro Rose & Mary a za kolekci Sedm ve spolupráci s Františkem Matouškem, módní designér Martin Havel za kolekci Overground, designérka Lucie Koldová za kolekci svítidel Capsula pro Brokis, kolekci nábytku Wrap pro Lugi, za kolekci Bondage pro Lasvit a svítidlo Apollo pro La Chance, módní designér Jakub Polanka za kolekci Belleville a designér Petr Šebela za židli Figure pro Situs.
 
Nejvíce hlasů a Cenu veřejnosti získala Lucie Koldová, která se také v loňském roce stala Grand designérkou roku s největším počtem hlasů napříč kategoriemi.
 
Sledujte záznam z vyhlášení cen pod názvem Czech Grand Design 2013 a dokument Tomáše Luňáka Český design 2013 v online archivu České televize.
 
Generálním partnerem cen je od roku 2006 Česká spořitelna a v letošním roce již po třetí ERSTE Premier, poskytovatel nadstandardních bankovních služeb. Petra Ondrušová, regionální ředitelka ERSTE Premier, k dlouholeté podpoře českého designu dodává:„I tento rok přineseme našim klientům a příznivcům umění výroční Ceny Czech Grand Design. Jsme rádi, že ERSTE Premier může být u toho, když budou vyhlášeni ti nejlepší designéři z Čech, Moravy a Slezska. Je pro nás ctí, že podporou projektu Czech Grand Design můžeme nejlepším českým designérům pomoci ke zviditelnění jejich práce a k uznání, které si zaslouží.“
 
Ceny Czech Grand Design se konají pod záštitou primátora hlavního města Prahy RNDr. Tomáše Hudečka, Ph.D.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.