Share |

Adrianet Jewelry: Nebát se začít

Deset kilo korálků a spousta houževnatosti
foto archiv autorky šperků

Alena Heinrichová propadla výrobě šperků. Od hobby se snaží dostat k tomu, aby si vybudovala skutečnou firmu.
Líbí se nám její pracovitost, proto jsme ji požádali o fotky jejích věcí a o to, aby nám popsala svou korálkovou cestu. Tady je její příběh.
Šperky ze skleněných perel dělám přes pět let. Začala jsem náhodou, když jsme byli na dovolené poblíž korálkáren a narazili jsme na vinutky a další korálky. Tehdy to začalo. Více jsem se tomu začala věnovat čtyři roky zpátky, kdy jsem k šestnáctinám dostala deset kilo korálků.
Rodiče narazili na krachující firmu - dali jim to za hubičku. Možná to nebyla náhoda, ale osud. Objevovala jsem různé techniky, ale nejvíce mě nadchlo udělat z něčeho jednoduchého nádherný barevný šperk, stvořit nový objekt, který mě dost možná i přežije a stvořit ho zcela z ničeho.
Dva roky zpátky, když mi bylo osmnáct, jsem šperky začala prodávat na fleru. Začátky byly ještě pořád amatérské, ale právě díky konkurenci a několika posměšným nárazům v mém okolí jsem se nedala a stále se zlepšovala. Chtěla jsem ukázat, že jednoduché techniky "pro začátečníky" se nesmí podceňovat a není třeba vymýšlet složité postupy, když má člověk fantazii a je schopen kouzlit z mála.

Aby byl můj příběh kompletní, je třeba se zmínit, že od mala jsem toužila být módní návrhářkou a tíhla jsem ke světlu reflektorů a jisker. Jenže postavu jsem na modelku nikdy neměla a chyběla mi odvaha učit se kreslit od začátků, abych se naučila navrhovat.

Je tomu rok, co jsem se vysnila velkou módní přehlídku se svými šperky. Nejsem troškař, chtěla jsem molo se vším všudy, světla, hudbu... Před půl rokem jsem narazila na možnost účástnit se projektu paní návrhářky Jany Berg. Workshop, jehož myšlenkou by bylo obnovit bižuterní tradici v ČR, týden práce v Jablonci nad Nisou, plně hrazen a naše šperky na světové výstavě bižuterie v Paříži. Paříž byla mou vysněnou metou, město módy a mnou tolik milované elegance. Neváhala jsem, ač pravděpodobnost byla malá a bylo jasné, že šance se budou dávat spíše mladším děvčatům, které opravdu začínají. Do workshopu jsem se ale dostala, vypracovala jsem náhrdelník, který mi dal okolo 70 hodin práce a použila na něj jednu z technik, o které mi odbornice na ni řekla, že by ji do náhrdelníku nikdy nepoužila.

Šperk úspěšně absolvoval focení, výstavu v Paříži a v září se prošel po mole Prague Fashion Weekendu.  Právě v zákulisí jsem dostala další nabídku na velmi prestižní přehlídku, o které zatím musím ještě nejspíš pomlčet, dokud smlouva není napsaná.
Momentálně budujeme mé stránky, prodej na fleru bych chtěla postupně přesměrovat na jiné cesty, jelikož mi nevyhovuje podceňování práce, které je tam běžně k vidění. Založila jsem si na FB stránku pro fanoušky, ale nevím, jak ji dostat do hlubšího podvědomí a pomocí ní získat část své klientely.

V září jsem maturovala a čekalo mě dilema, zda se vydat na jistější cestu a nebo zariskovat a rozjet vlastní firmu. Dnes už jsem rozhodnutá a hledám cesty, které mi pomohou rozjet kvalitní českou značku. 
 
http://www.facebook.com/pages/Jewelry-by-Adrianet/159066667487286


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.