Share |

Vietnamská návrhářka La Femme MiMi ukázala novou kolekci

foto LFM

Vietnamská návrhářka tvořící v Praze pod jménem La Femme MiMi připravila novou kolekci pro letošní podzim. Koukněte se s námi na fotky a přečtěte si, co LFM inspirovalo.

"Hlavní ideou je „ DUO“. Přeci každá žena má alespoň dvě tváře. Tu, již používá denně.  Je profesionální, elegantní, jemná i intuitivní. Druhá tvář je odrazem vášně a divokosti. Hýří barvami a je nespoutaná," vysvětluje LFM hlavní motiv a dodává, že bude mít módní přehlidku v rámci PFW 24/25.9.2011, kde uvidíte i dětskou kolekci La Femme MiMi for Kids with LoVe...

 

Co vás při tvorbě téhle kolekce inspirovalo?
Žena je pro mě největší inspirace, sledují jejich chování, myslím chování svých kamarádek, i ženy který potkávám denně a fascinujou mě pořád... ale nejsem na ženskí, miluji svýho chlapa:-)
Způsob oblékání je zároveň vaše vizitka. Myslím si, že každá žena má dvě tváře , ta, která chce být prezentována denně: chcete aby lidí si mysleli, že to jste vy. Pak ta druhá, ta je ta skutečná -  jen pro vás.
Kolekci tohle inrpitovalo: jsou tam různé skryté výšivky  a krásné detaily jen pro vaše potěšení, jen vy o tom víte.. .ale zároveň tam najdete elegantní , jednoduché i barevné a divoké kousky.
Všechny kousky z téhle kolekce je vymysleny tak, že se dají kombinovat s dalšími věcmi co máte doma ve skříní; chtěla bych vymyslet módu zajímavou, jednoduchou, elegantní i barevnou, hlavně aby vás bavila.
 
KENZO VYSVĚTLUJE TAJEMSTVÍ ČERNÉ
 
Jaké barvy jste zvolila?
Používala jsem různé tóny barev, jako růžová , malinová , modrá, smaragdová.. .ale i černá i šedivá a samozřejmě slonovina... dlouho době se mi nechtělo dělat černou barvu, ale v loni jsem se potkala s panem Kenzem Takadou, měl na sobě černý brokátový kalhoty a černý sako, zeptala jsem se ho  na tajemství černé barvy, a vysvětlil mi to: Černí barva spojuje lidí na celém světě.
A tak bych chtěla, aby se moje móda mohla spojit s další módou... A už vím, jakou barvu chci mít na kolekci Járo/léto 2012 :-) chci používat žlutou barvu v různých variantech kombinovanou se šedivou... už na tom pracují a těšte se na konec února 2012.
Jak dlouho trvala práce na téhle kolekci?
Na tuhle kolekci jsme začali dělat od ledna 2011, kdy jsem v největší zimě nakreslila první návrhy pro zimní kolekce 2012 , říkala jsem si, chtěla bych mít krásnou a teplou péřovku, elegantní i vtipnou, a takovou nikde nikdo ještě nedělal... tak vznikl Péřový kabát: čínskojaponský styl s mozaikou Geishy a kapsami plnými sakur , vysoký krk , ručně tradičně udělané knoflíky
VÍCE SUKNÍ
 
Pak je tu svetr, malinový barevné ručně vyšívaný strom jako ve snu... pak mikina, zavinovací s folklórní šňůrkou... milují sukně, každá žena musí mít pár sukní a ženy by měly nosit víc sukni... chápu když máte děti, taháte kočárek, není to moc praktické...ale každá žena, jak hubená i baculatá, by měla nosit sukni, v tom schováte spoustu nedostatků a navíc vám sluší a vypadáte žensky a přitažlivě.
A co materiály?
Nemám řada umělé materiály, vyhýbám se jim, na zimní kolekce používáme hodně vlny a bavlny a úpletů, u péřový kabát má polyester z venku, ale vevnitř je podšívka z pravého saténu pro váš komfort i vaše potěšení.
Náš rozhovor s LFM z jara 2011 a fotky z jejího obchodu najdete zde.

www.lafemmemimi.com

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.