Share |

Adam Fuchs: Jezdím sockou a fotím si 2.

foto Adam Fuchs

Je mladý, fotí, a fotí skvěle. V jeho životopisu zatím nenajdete ohromující soupisy výstav a publikací, ale my jsme z něj nadšeni. Seznamte se: Adam Fuchs. Přečtěte si druhou část interview, kde se dozvíte i o tom, jak vypadá zákulisí filmového natáčení.

METAFYZIKA NIKONU

Používáš photoshop nebo jiné programy pro úpravu fotek, nebo všechny ty zvláštní barvy vznikají už při fotografování samotném?

Mám takovej jednodušší photoshop. Ale užívám minimum jeho funkcí. Fotkám dám černý rámeček a maximálně přidám trochu na kontrastu. Jinak se snažím, aby zůstávaly původní. Vlastně i ty barvy jsou originál. Dříve jsem si myslel, že je to mýma starýma D100- kama( Nikony), ale pak jsem vyzkoušel D300ku a zjistil, že tam ty barvy jsou taky tak výrazný. Tak to bude asi Nikonova specialitka nebo nějaká jiná metafyzika;)

Máš nějaké výstavy, knížky...? Kde čtenáři mohou najít tvoje práce?

Zatím žádná výstava ani knížka. Ale kamarádi mne tlačí do nějakého zjevení. Tak si říkám, že těch obrázků už je celkem dost za ty roky, a že možná i přišel ten čas. Vidíš, i vy jste se najednou ozvali. To je znamení;) Takže na tom zapracuju, někde něco ukážu a uvidíme, co na to všehomíra. Zatím si obrázky vyvěšuju na Fcb. Říkám jim dailies a jsou mi taky trochu rituálem.

Podílel ses na hodně filmech - co obnášela tvoje práce a jaké zážitky sis z natáčení odnesl? (Veselé příhody z natáčení?:-)

U filmu dělám lokace. Takže tvůrcům, kteří přijdou s tématem, domýšlím a navrhuji vhodná místa pro filmování. Oni si z nich vyberou, a my pak zařídíme, že realizace proběhne ke vší spokojenosti a s úsměvem, a že použité lokace jsou předány zpět ve stavu původním. Je to fajn práce, kde potkáš spoustu lidí, spojenců, někdy i odpůrců, která není jednotvárná a bývá i zábavná. Občas jseš trochu ve stresu, pod tlakem, prostředníkem mezi všema, ale aspoň se nenudíš. Jediný, co mne trápí, že nemáš jistotu stálýho zaměstnání, natož zdravotní a sociální. Takže chvíli makáš jak šroub, vyděláš peníze, zaplatíš berňák, resty a tak, a pak zas čekáš, a kroutíš se, aby byla práce, a tys mohl jít zas makat od rána do večera, abys zase zaplatil berňák a složenky. Tak i tak, dělal jsem Ligu výjimečných, potkal Conneryho, super chábr, úplně pokornej. Hellboye, Patrick Palmer, producent, 75- ti letej dědek, jakýho svět neviděl. Velkej frajer. Má za sebou filmy jako Šumař na střeše, Jesus Christ superstar, Blade a spousty dalších pecek. V životě nepoužil počítač, všechno má v hlavě srovnaný, jako na svým stole. Za den umí dát i několik lahví šáňa, mluví sprostě, jak dlaždič, ale o filmu ví všecko. Je to pan producent. Taky jsem dělal Wanted s Angelinou, co se musela pořád schovávat a utíkat před bláznivejma novinářema, chudák, a ještě na pár amerických filmech jsem součinil, a jsem vděčnej za tu práci, živila mne a díky ní jsem trochu zacestoval. Větší radost mi ale udělalo třeba prolnutí s panem Menzelem, se kterým jsem dělal Anglickýho krále. Je úžasně citlivej, lidskej, pokornej, a vůbec. Pan režisér s velkým R. Nebo Hřébu mám moc rád. Dělali jsme spolu Nestydu a Kawasakiho růži. On a celá partička kolem, skvělý lidi, se kterýma je radost makat. Taková rodina. Hned bych s nima šel na další biják. Nebo parta nadšenců kolem Marka Najbrta z Negativu, se kterýma jsem mohl dělat Protektora. Díky za ně, a jen víc takových. 

Na placech taky občas fotím. Hlavně pro Stillking a Unit sofu. A to jsem vlastně zase ve svým. To mě baví, tak se třeba někdy s obrázkama z natáčení podělím. A veselý příhody, ty necháme lepším vypravěčům, já bych se do toho jen zamotal;) 

Stránky Adama Fuchse najdete na http://www.facebook.com/adamfuchs.

 

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.