Share |

Absolventi Filmové Akademie Miroslava Ondříčka v Písku představí svůj absolventský film Lord Hoven

foto: PR

Čerství absolventi Filmové Akademie Miroslava Ondříčka v Písku představí svůj absolventský film Lord Hoven. Jeho premiéra se bude konat v pátek 11.10.2013 od 20.30 v prostorách kina  Aero.
 
„Film je skutečným příběhem o hledání nejznámějšího neabsolventa vysoké školy, jehož život byl v takových sračkách, až s nimi musel začít plnit VŠEchny záchodové kabinky. Policista Arnošt udělá cokoliv, aby se jimi prokousal a tento zdánlivě banální a bizarní případ vyřešil.“
 
Autorem scénáře a zároveň režisérem filmu je mladý ambiciózní režisér Adam Sedlák, který mimojiné natočil také studentský film Tereza dravtvová, nar.1989 a dokument Mgr. Radovan Kaluža. Scénář vznikal pod pedagogickým vedením dramaturga ČT Bedřicha Ludvíka, režiséra Petra Slavíka, F. A. Brabce – režiséra (např. Král Ubu, Kytice, Máj, V peřině) a kameramana (mj. Obecná škola, Akumulátor I, Jízda, Kajínek), dále filmové kritičky a teoretičky Pavlíny Coufalové a filmového publicisty a dramaturga ČT Jaroslava Sedláčka.
 
V hlavních rolích filmu L.H. se představí herci známí z filmů i televizních reklam, např. Lukáš Příkazký a Jenovéfa Boková, dále pak Jiří Štěpnička, Petr Stach nebo Vácav Neužil ml.

O výtvarnou scénu filmu se postaraly studentky DAMU z oboru scénografie a studentka průmyslovýho designu.
 
Děj filmu se odehrává v současnosti, ve společnosti sužované ekonomickou krizí. Ta poslouží jako eskalátor pro pohnutky neznámého pachatele a vyvrcholí ve skandální činy. Filmu je inspirován skutečnými událostmi  z konce roku 2007. Média o nevídaných aktivitách opakovaně informovala. Případem se zabývala i policie. „Lord Hoven“, jak se neznámý fantom podepisuje, nebyl nikdy dopaden a dnes je jeho případ považován mezi vysokoškolskými studenty za kultovní.

Možná příjde i Lord Hoven.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.