Share |

05 2014 - Pátá instalace konceptu Kurator

Tereza Vu
foto: Studio 2W

Zimní plesová sezóna, večírky a svátky zamilovaných se staly inspirací pro výběr toho nejlepšího z české módní tvorby v oblasti večerního odívání a luxusu v podobě spodního prádla. Od poloviny ledna do konce února hledejte v Kurator prostor pro přepychovou a ryze ženskou radost, zimní koktejlovou zábavu a doplňky pro formální dress code.
 
Kolekci spodního prádla na jaro/léto 2014 nabídne absolventka London College of Fashion, Tereza Vu. Její prádlo naplňuje všechny požadavky kvality a pohodlí, které náročná zákaznice vyžaduje. V šatníku české ženy je nepostradatelným luxusem, který je navíc i dostupný. Svatební a večerní šaty Zuzany Veselé, která je svým dílem a prvotřídním zpracováním snad jedničkou na tomto trhu nemohly v instalaci chybět. Na míru zákazníkům Kurator návrhářka připravila autorskou mini edici večerních, ale i svatebních šatů, jejichž zastoupení rozhodně nemůžete vidět nikde jinde. Nositelka titulu Czech Grand Design 2012 Zuzana Kubíčková se na instalaci podílí lehkými modely v podobě šatů i sukní z kolekce, kterou uvedla v rámci posledního ročníku Prague Fashion Weekend.
 
Mladistvou a progresivní tvorbou s přesahy do undergroundu se zabývá autorské duo Awkward. Jejich šaty zastoupené v Kurator patří do kolekce Rococo, která byla inspirována královnou Marii Antoinettou. Nadcházející generaci návrhářů zastoupí i Karolína Juříková, vítězka soutěže Simply fo Simple, jejíž práci zná snad každý fashionista nejen z výlohy Pařížské ulice. V Kurator je v prodeji její práce, kterou se zabývala v době odborné stáže u Bernharda Willhelmave Vídni.
 
Na design náročné klientky s osobitým stylem definitivně zaujme série plizovaných sukní v kohoutích barvách značky Cockerel. Lenka Kohoutová, jejich autorka se ve své tvorbě dlouhodobě orientuje na pět, pro značku typických, výrazných barevností oděvu, kterému ve své finální podobě dává také úplně nové rozměry. Autorka mimo jiné úspěšně vede studenty oboru Módní tvorby jako asistent ateliéru na VŠUP. Není proto divu, že i její tvorba je vedena od prvního kroku až do konce v absolutní souhře doprovázena potřebnou dávkou striktnosti.  
 
Kurator je prostor, který se pohybuje na hraně mezi galerií a obchodem. Lze jej asi nejvýstižněji pojmenovat jako „obchod s kurátorskou činností“. Za jeho vznikem stojí výtvarnice Martina Malá a grafický designér Jan Košátko. Již půl roku představuje v pravidelných časových odstupech zajímavé prodejní instalace nejen českých návrhářů, designérů a značek, které stojí za to sledovat. Kurator získal nominaci v kategorii Obchod roku v prestižním ocenění Czech Grand Design a byl zařazen do výběru Best of 2013 časopisu Dolce Vita.
 
www.kurator.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.